Στο Κατάρ ξεχωρίσει πραγματικά ένα νέο ξενοδοχείο όπου οι σχεδιαστές έκαναν κάτι απίστευτα «δραματικό», όπως να περάσουν πέντε χρόνια χτίζοντας ένα ολοκαίνουργιο κτίριο με τη μορφή του εθνικού σύμβολου της χώρας.

Αυτή η νέα προσθήκη στον ορίζοντα της Ντόχα ονομάζεται Katara Towers και χωρίζεται σε δύο ξενοδοχειακές μάρκες, το Fairmont και το Raffles. Το καθένα καταλαμβάνει το μισό του κτιρίου των 300.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με ένα ζευγάρι σταυρωτά σπαθιά του Κατάρ.

Δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του Περσικού Κόλπου, αυτά τα δίδυμα ξενοδοχεία είναι το καθένα πολυτελές με τον δικό του τρόπο.

Το Raffles, ένα ακίνητο με σουίτες στο αριστερό μισό του κτηρίου, αντλεί έμπνευση από τις καλές τέχνες. Στο λόμπι, υπάρχει ένα λευκό πιάνο με το φως να αντανακλάται πάνω του από ένα στροβιλιζόμενο καλειδοσκόπιο 60 μέτρων που προβάλλεται στην οροφή.

Katara Towers

Υπάρχει ένας ιδιωτικός κινηματογράφος, με άνετα κόκκινα βελούδινα καθίσματα και προσαρμοσμένα σνακ που παρασκευάζονται από σεφ του ξενοδοχείου. Το μπαρ του τελευταίου ορόφου φιλοξενεί ζωντανές παραστάσεις δίπλα σε ένα μπαρ με κρυστάλλινη επένδυση.

Το Blue Cigar, ένα κοκτέιλ και μπαρ πούρων με καταγάλανους εσωτερικούς χώρους και ράφια βιβλιοθηκών ψηλά στην οροφή, μοιάζει με στέκι Bond. Ειδικοί στα σπάνια βιβλία εστάλησαν σε όλο τον κόσμο για να χτίσουν την εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου. Στους επισκέπτες θα δοθούν ένα ζευγάρι γάντια και ένας μεγεθυντικός φακός για να διαβάσουν οι ίδιοι τις σελίδες ή μπορούν να ζητήσουν από ένα μέλος του προσωπικού να διαβάσει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα δυνατά.

Πώς είναι τα δωμάτια στο Fairmont

Το ναυτικό θέμα εδώ υπερισχύει! Σκεφτείτε γλυπτά από κοχύλια, φώτα δίπλα στο κρεβάτι εμπνευσμένα από λαμπτήρες τυφώνων και βιβλία τέχνης με φωτογραφίες από τους ωκεανούς του κόσμου. Υπάρχουν επίσης τραπέζια και άλλες λεπτομέρειες δωματίων με ένθετα πολύχρωμα πλακάκια, μια κλασική ισλαμική μορφή – αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Ντόχα που σχεδιάστηκε από το IM Pei για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την παράδοση.

Katara Towers

Στο κομψό μπαρ Provok στον 33ο όροφο, το μπλε και το λευκό γυαλί δίνουν μια ανάλαφρη, αέρινη αίσθηση ενώ παράλληλα μεγιστοποιούν το φως του λαμπερού ήλιου της ερήμου.

Το προσωπικό

Η εξυπηρέτηση και στα δύο καταλύματα είναι ευγενική και συγκρατημένη. Το προσωπικό της ρεσεψιόν και οι θυρωροί φέρουν ειδικά σχεδιασμένα κοστούμια και φορέματα από τη βρετανική μάρκα μόδας No Uniform με την κατάλληλη ονομασία, η οποία έχει δημιουργήσει επίσης ρούχα εργασίας για πολυτελή ξενοδοχεία όπως το Claridge’s στο Λονδίνο. Οι γυναίκες υπάλληλοι του Fairmont φορούν μακρυμάνικα φορέματα με πολύχρωμες λουλουδένιες λεπτομέρειες.