Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ ανακοίνωσαν χθες ότι πρόκειται να ιδρύσουν ένα Ταμείο για το Μάουι ως απάντηση στις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, με δωρεά 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Ο Τζεφ κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συμβαίνει στο Μάουι», έγραψε η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ στο Instagram.

«Σκεφτόμαστε όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει τόσα πολλά και μια κοινότητα που έχει μείνει ερειπωμένη. Οι άμεσες ανάγκες είναι σημαντικές, όπως και η πιο μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση που θα πρέπει να συμβεί – ακόμα και αφού φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Τζεφ (Μπέζος) και εγώ δημιουργούμε ένα Ταμείο για το Μάουι και δωρίζουμε 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε το Μάουι να σταθεί ξανά στα πόδια του τώρα και τα επόμενα χρόνια, καθώς αποκαλύπτονται οι συνεχείς ανάγκες».

Οι δασικές πυρκαγιές άρχισαν να καταστρέφουν το Μάουι της Χαβάης το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με το Associated Press, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 67 άτομα, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 1.000 ενώ η ιστορική πόλη Λαχαίνα καταστράφηκε ολοσχερώς.