Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρισας. Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία. Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του.

Παράλληλα, τις δικές της προσευχές για τον Γεράσιμο κάνει όλη η υπόλοιπη χώρα με τον νεαρό να αποτελεί μια ακτίνα φωτός στο σκοτάδι που έφερε η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων.

Ενδεικτικό του κύματος αγάπης και συμπαράστασης στον νεαρό φοιτητή που δίνει μάχη για τη ζωή του είναι τα δεκάδες μηνύματα που δέχεται στο λογαριασμό του στο facebook με ευχές να καταφέρει να βγει υγιής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα νοσοκομεία της Λάρισας και το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, συνολικά τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και ακόμα δεκατρείς νοσηλεύονται με ελαφρά ταρύματα στα νοσοκομεία.