Όλα άρχισαν όταν σήμανε συναγερμός στη διάρκεια της νύχτας από φωτιά που εκδηλώθηκε σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη συμβολή Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε δύο άτομα, τα οποία βρέθηκαν κάποια στιγμή πάνω στην εκκλησία του Αγίου Μηνά και άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Το ανθρωποκυνηγητό νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη
Οι δύο κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και τότε ξεκίνησε μία πραγματικά κινηματογραφική καταδίωξη. Για να ξεφύγουν από το κυνηγητό της αστυνομίας, τα δύο άτομα άρχισαν να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα.

Μάλιστα ο ένας κουκουλοφόρος, κρατώντας ένα το τσιγάρο στο χέρι, πήδηξε από ταράτσα πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής, για να αρχίσει στη συνέχεια να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν με αποτέλεσμα να καταφέρουν μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δεύτερος δράστης παρέμενε για κάποια ώρα ακόμη πάνω σε ταράτσα και, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έλεγε σε αστυνομικό ότι «εμείς εδώ ήρθαμε για να ζωγραφίσουμε». Τελικά κατέβηκε και συνελήφθη, ενώ ο ιερέας της εκκλησίας τον πλησίασε και τον αγκάλιασε.

Δείτε προς το τέλος του βίντεο, το έναν εκ των δραστών να έχει ανέβει πάνω στο καμπαναριό του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για διαρρήκτες ή εάν ήθελαν να κάνουν γκράφιτι στην ταράτσα του κτιρίου.