Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η διοργάνωση του WaterBoom Festival ένα 24ωρο μετά τον πανικό που προκλήθηκε στο ΟΑΚΑ, όταν άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα παιδιά να τραυματιστούν.

«Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στη διάθεσή της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός» προστίθεται μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στη διάθεσή της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης. Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».