Κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο, δίαρκειας σχεδόν ενός μήνα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βουλευτές και υποψήφιους του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση αργά το απόγευμα με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Δείτε φωτογραφίες

Εκλογές
Εκλογές
Εκλογές
Εκλογές
Εκλογές

«Βάλαμε στολή εργασίας γι’αυτό που έρχεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό που πετύχαμε. Ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων αλλά εγώ ήμουν σίγουρος για τη δουλειά που κάναμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη του κόμματος.

Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας δεν τελείωσε, δεν υπάρχει καν πρώτος γύρος, όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή. Θέλω να σας ζητήσω τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι και όλες μαζί για να εξασφαλίσουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην κάλπη ηττήθηκε ο λαϊκισμός και τα ψέμματα, η τοξικότητα και η πόλωση. «Νίκησε η ευπρέπεια και αυτοί που θέλουν την Ελλάδα ενωμένη. Αυτή η νίκη επιτεύχθηκε με ποσοστά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε περιοχές που θεωρούνταν “κάστρα” της αντιπολίτευσης. Αυτό μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη για την επόμενη ημερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μία και μόνη πρόταση διακυβέρνησης: η αυτοδύναμη ΝΔ. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση. Αντίπαλός μας είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός. Μας ψήφισαν γιατί πίστευαν ότι έχουμε όραμα δεν μεταμορφώσαμε την Ελλάδα αλλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, να αφήσουμε την σκιαμαχία για την αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.

Όλος ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Φαντάζομαι ότι προσέξατε τη σημειολογία, ότι αφαιρέθηκαν, ήδη, τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται.

Κατ’ αρχάς θέλω να πω -στην καθεμία και στον καθένα από σας ξεχωριστά- ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον αγώνα τον οποίον κάναμε μαζί. Πετύχαμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, το οποίο μπορεί να ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων, όμως εγώ ήμουν εξ αρχής απολύτως σίγουρος ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια θα κέρδιζε την επιβράβευση των πολιτών. Έτσι απεδείχθη ότι έγινε και στην κάλπη.

Όμως το ξέρετε πολύ καλά ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, και ξέρετε επίσης πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ούτε καν «πρώτος γύρος», διότι κανένα από τα αποτελέσματα τα οποία μας έδωσαν τόσο μεγάλη χαρά στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή.

Και θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς τον αγώνα τον οποίον κάνατε και για το κόμμα αλλά και για την ατομική σας υποψηφιότητα, αυτή τη φορά να τον δώσουμε, όλες και όλοι μαζί, για να μπορέσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Για να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να εξασφαλίσουμε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μας επιτρέψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας.