Viral έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα social media τα «Pachocos» που δημιούργησε ο 18 χρόνος Βασίλης Βασάδης, με σύνθημα «μέχρι να ανατείλει ξανά» ο ήλιος ο πράσινος.

Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα φαίνεται να πέτυχε το σκοπό του καθώς όπως αναφέρει ο νεαρός δημιουργός τους είναι χιουμοριστικά και προσπαθούν να επικοινωνήσουν και διακωμωδήσουν την αίγλη κάποιον ιστορικών εποχών για την Ελλάδα «χωρίς όμως να κομματικοποιούνται, να προωθούν αλλά ούτε και να προσβάλουν κανέναν», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Ο ελάχιστος αριθμός δημητριακών «Pachocos» που υπάρχει είναι αυτός που τα έχει ξεχωρίζει και τα καθιστά συλλεκτικά τραβώντας πλέον το βλέμμα όλων, με τις χιλιάδες επισκέψεις που δέχεται στο προφίλ του.

Η ανάρτηση για τα «Pachocos»

Πολλοί από εσάς βλέποντας αυτό το ποστ μπορεί να είστε μπερδεμένοι, άλλοι ενθουσιασμένοι γιατί καταλάβατε με την πρώτη ματιά περί τίνος πρόκειται και άλλοι θα καταλάβετε επ’ ακριβώς τι συμβαίνει καθώς διαβάζετε αυτήν την λεζάντα.

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από που ακριβώς να ξεκινήσω, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και περιεκτικός γίνεται. Όλα άρχισαν τον χειμώνα του 2021 όταν καθώς σκρόλαρα στο κινητό μου, μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω τα δικά μου συλλεκτικά και πολύ περιορισμένης παραγωγής δημητριακά.

Έτσι, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2022 με διάφορες ενέργειες να υλοποιώ αυτήν ιδέα. Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες τις οποίες, όμως, έφερα εις πέρας και έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα θεματικά δημητριακά στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το θέμα των δημητριακών πρέπει να τονίσω πως είναι χιουμοριστικό και δεν κομματικοποιείται. Αντιθέτως, προσπαθεί με χιουμοριστικό τρόπο να επικοινωνήσει το meme που έχει δημιουργηθεί γύρω από την αίγλη κάποιον ιστορικών εποχών για την Ελλάδα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δυο πολύ καλούς μου φίλους @panosilias_ @vasilis_pliakis, καθώς αυτοί επιμελήθηκαν το art work.

❗️ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.