Αν είσαι από τους τύπους που δεν ψήνονται να το κουνήσουν ρούπι βράδυ Παρασκευής και Σαββάτου, αλλά το ζεις με ντελίβερι και καναπέ, τότε αυτό το κείμενο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Χρήσιμο γιατί θα σε βγάλει από τη διαδικασία να ψάχνεις τι να δεις. Θες σειρές; Τις έχουμε. Θες ταινίες; Τις έχουμε.

Τρεις συντάκτες του Intronews.gr προτείνουν μια σειρά και μια ταινία που βλέπουν φανατικά αυτές τις μέρες και σου δίνουν τα φώτα τους.

Σειρά για την κλιματική κρίση και rom-com συστήνει η Δήμητρα Πραντάλου

Σειρά: Ποιο θα είναι το μέλλον του πλανήτη αν συνεχίσει η ανθρωπότητα να επιβαρύνει το κλίμα; Πώς θα διαχειριστούν οι κυβερνήσεις τον κίνδυνο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Με αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα καταπιάνεται η σειρά  «Extrapolations» που είναι διαθέσιμη στο Apple Tv+.

Η σειρά που επικεντρώνεται στην κλιματική κρίση, ως μία ακόμα αφύπνιση και ένα καμπανάκι κινδύνου προς τους ανθρώπους, σταδιακά παρουσιάζει και τις συνέπειες σε μελλοντικές χρονιές. Στο πρώτο επεισόδιο βρισκόμαστε στο 2037, ενώ αργότερα προχωρά στο 2050 και πάει λέγοντας. 

Το πολύ ωραίο με το «Extrapolations» είναι οι ηθοποιοί, μία παρέλαση δυνατών ονομάτων, μεταξύ των οποίων είναι ο Κιτ Χάριγκτον, η Μέριλ Στριπ, η Σιέννα Μίλερ, ο Μάθιου Ρις, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, ο Έντουαρντ Νόρτον. Γιατί να τη δεις; Όχι για να μελαγχολήσεις, προφανώς, δεν το θέλουμε αυτό για το Σαββατοκύριακο, αλλά για να προβληματιστείς έστω και λίγο για το μέλλον. Συν τοις άλλοις είναι πορωτική και θα την τελειώσεις γρήγορα.

Ταινία: Ωραίες οι αστυνομικές ταινίες, ωραία τα θρίλερ, αλλά θέλουμε και το romance. Αυτό το ανάλαφρο, το διασκεδαστικό, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά μόνο μια καλή λύση για να περάσει ευχάριστα, και κυρίως καθόλου βαρετά, ένα 2ωρο. Και αυτό το προσφέρει το πρόσφατα αφιχθέν στο Netflix, «Σπίτι μου ή Σπίτι Σου».

Λίγο-πολύ το story της ταινίας το έχουμε ξαναδεί. Δύο πολύ καλοί φίλοι, που στο παρελθόν είχαν συνευρεθεί ερωτικά, μένουν σε διαφορετικές πόλεις, αλλά κρατάνε την επικοινωνία ζωντανή. Όταν η Ντέμπι αποφασίζει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για μια εβδομάδα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, ο Πίτερ αναλαμβάνει να προσέχει τον γιο της. Στην πορεία ανακαλύπτουν πως έχουν ένα κενό μέσα τους και κάτι τους λείπει από τη ζωή τους. 

Ρις Γουίδερσπουν και Άστον Κούτσερ είναι οι δύο σωτήρες της ταινίας, με τον δεύτερο να επιβεβαιώνει ξανά πόσο του πηγαίνουν οι rom-com.

Ματσίλα και oldie but goodie προτείνει ο Γιώργος Πράτανος

Σειρά: Η αλήθεια είναι πως δεν είχα τι να δω και πάτησα το Play, αλλά μέσα στα πρώτα τρία λεπτά ήμουν ήδη fan! Το Alpha Males πραγματεύεται την ανδρική αμηχανία σε έναν κόσμο που έχει ήδη αλλάξει, με όσο πιο κωμικό τρόπο γίνεται. Ζευγάρια μπλεγμένα στα προβλήματα της καθημερινότητας, άντρες που ψάχνουν τον βηματισμό τους, γυναίκες που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. 10 μισάωρα επεισόδια ελαφριάς ψυχαγωγίας, για να ξεχαστείς. Σαββατοκύριακο είναι, γιατί όχι;

Υπόθεση:

Τέσσερις φίλοι, κάτοικοι Μαδρίτης, λίγο πάνω από τα 40, αποφασίζουν να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο για να εξαφανίσουν την «τοξική αρρενωπότητά τους». Και οι τέσσερις έχουν θέματα:

Ο Πέδρο μόλις απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος καναλιού για να πάρει τη θέση του μια νεότερη γυναίκα, η οποία γνωρίζει καλύτερα τα νεανικά και γυναικεία κοινά.

Ο Σάντι αναγκάζεται να δεχθεί στο σπίτι του την έφηβη κόρη του, Άλεξ, η οποία δεν θέλει να ζει με τη νευρωτική μητέρα της, πρώην σύζυγο του Σάντι. Αφού το καταφέρνει, αρχίζει να κλείνει ραντεβού στον μπαμπά της, μέσω Tinder.

Ο Ραούλ αποφασίζει να αφήσει πίσω του όλες τις ερωτικές ατασθαλίες του και να κάνει πρόταση γάμου στη μόνιμη σύντροφό του, Λουζ, δικήγορο διαζυγιών. Μόνο που εκείνη του θέτει το δίλημμα: Ανοικτή σχέση ή χωρισμός.

Ο Λουίς πρέπει να αντιμετωπίσει την γκρίνια της συζύγου του, για την έλλειψη σεξ στην καθημερινότητά τους.

Το βλέπεις στο Netflix.

Ταινία: Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στο binge watching το Σαββατοκύριακο: Πάντοτε να «σβήνεις» με κάτι κλασικό! Αυτός ο κανόνας λειτουργεί και σαν δικλείδα ασφαλείας, αφού οι απογοητευτικές εξελίξεις μιας πολλά υποσχόμενης ταινίας είναι τόσο συνηθισμένη, όσο η κινόα σε κάθε παραλλαγή σαλάτας. Το κλασικό, δεν απογοητεύει, είναι δοκιμασμένο, έχει αντέξει για χρόνια…

Το Χρώμα του Χρήματος είναι η κατάλληλη επιλογή για το σαββατοκύριακο που έρχεται. O Έντι Φέλσον, είναι ένας μεσήλικας μικροαπατεώνας, που κάποτε έλαμπε στα τραπέζια του μπιλιάρδου. Στο πρόσωπο του Βινς βλέπει τον εαυτό του και την ευκαιρία να βγάλουν πολλά χρήματα, κάνοντας ένα tour στα μεγαλύτερα μπιλιαρδάδικα των ΗΠΑ. Μόνο που ο επιδειξιομανής Βινς είναι ασυγκράτητος!

Ο Τομ Κρουζ παίρνει μαθήματα μπιλιάρδου -και υποκριτικής, από έναν Πολ Νιούμαν βγαλμένο από old school νουάρ φιλμ. Διόλου τυχαίο αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως πίσω από την κάμερα, τον τόνο δίνει ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Δείτε το στο Cosmote Cinema 1

Alert: Μην ξεχνάτε πως το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Ted Lasso έχει ανέβει ήδη στο Apple TV.

Ίντρις Έλμπα και Σοφία Βεργκάρα βλέπει ο Στέργιος Πουλερές

Σειρά: Καθότι, όπως αναφέρθηκε και εδώ, η φάση είναι μόνο sitcom, θα μπεις σήμερα το βράδυ στο Disney+ και θα ξεκινήσεις το Modern Family. Είναι στις 2-3 κορυφαίες του είδους της για τον 21ο αιώνα και, προσωπικά, την βάζω πάνω και από τα Φιλαράκια. Που εγώ έχω δει 329 φορές τα Φιλαράκια και είχα έρωτα. Αλλά τα Φιλαράκια μετά την 7η σεζόν δεν παλεύονται. Αντιθέτως, το Modern Family είναι μέχρι και την 9η από τις 11 σεζόν άψογο. Και πώς να μην είναι όταν έχει τη Σοφία Βεργκάρα ή όταν έχει τόσους καλούς κωμικούς μαζεμένους, όπως τον Τάι Μπαρέλ, την Τζούλι Μπόουεν και τον Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον.

Ταινία: Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έχω δει καθόλου τη σειρά. Και αποφάσισα να δω την ταινία που βγήκε στο Netflix την περασμένη εβδομάδα και έπιασε κατευθείαν κορυφή. Ο Ίντρις Έλμπα δεν έχει κάτι το εξεζητημένο στον ρόλο του ντετέκτιβ. Αλλά επειδή είναι ο Έλμπα και έχει αυτή την αξιοζήλευτη προφορά, ο Λούθερ του ανεβαίνει επίπεδα. Στην ταινία τον βλέπουμε να προσπαθεί να δραπετεύσει από τη φυλακή για να ξεσκεπάσει ένα πολύ άρρωστο σχέδιο ενός άρρωστου τύπου που απαγάγει ανθρώπους και τους βάζει να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο προς τέρψη ενός κοινού που κάθεται μπροστά στην οθόνη και αναζητά την έκσταση. Θυμίζει πολύ Black Mirror η φάση και έχει αρκετές σκληρές σκηνές.