Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα συνεχίσει στο Wimbledon, αφού η πορεία του στον θεσμό ολοκληρώθηκε στον τέταρτο γύρο.

Ο Κρις Γιούμπανκς (Νο43) επικράτησε 3-2 απέναντι στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στα προημιτελικά, παρόλο που ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε 2-1.

Λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα επέτρεψαν στον Αμερικανό να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στη μεγάλη νίκη, αν και ο Τσιτσιπάς στο τρίτο game του πρώτου σετ έκανε το break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-1.

Ο Γιουμπανκ ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει και μάλιστα ο Τσιτσιπάς με νέο break κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-3 για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πίεσε τον Γιούμπανκς αλλά ο Αμερικανός κατάφερε να σβήσει και τα τρία break points που δημιούργησε ο αντίπαλός του.

Έτσι, δεν είχαμε κάποιο break με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο tie break. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε ακριβά το διπλό λάθος που έκανε με αποτέλεσμα ο Γιούμπανκς να κλείσει το δεύτερο σετ με 7-6 (4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε γρήγορα το break και έπειτα με δεύτερο break κατάφερε να κλείσει το τρίτο σετ με 6-3.

Στο τέταρτο σετ, κατάφεραν αμφότεροι να κρατήσουν το σερβίς τους μέχρι και το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Γιούμπανκς κατάφερε να κάνει το break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-4 στέλνοντας το ματς στο 5ο.

Ο Αμερικανός εκεί, ξεκίνησε με break και έπειτα κράτησε στο σερβίς του για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει πίσω το break για να φέρει το σετ στα ίσα στο 3-3, όμως ο Γιούμπανκς απάντησε με νέο break για το 4-3.

Ο Αμερικανός άντεξε στην πίεση στη συνέχεια και κατάφερε να πάρει το πέμπτο σετ με 6-4 και μαζί τη νίκη με 3-2 σετ.