Τα emojis είναι ανάμεσα στα νέα εργαλεία επικοινωνίας, θέλοντας και μη, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι επηρεάζουν ακόμα και το φλερτ. Για την ακρίβεια, κάποια από αυτά μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δεν ήταν έφηβοι, όπως ίσως θα νομίζαμε, αλλά άτομα από 20 έως και πάνω από 40 ετών. Με άλλα λόγια, τα emojis δεν φαίνεται να έχουν ηλικία.

Γιατί όμως καταφεύγουμε συχνά στα χαρακτηριστικά αυτά εικονίδια, στη διαδικτυακή επικοινωνία μας; «Οι χρήστες τους θέλουν να δώσουν περισσότερη προσωπικότητα στα μηνύματά τους» απαντά η ειδικός.

Ωστόσο δεν προτιμούν άντρες και γυναίκες τα ίδια emojis. Οι άντρες επιλέγουν συχνότερα τα εικονίδια για το φιλί ή το προσωπάκι με τα μάτια-καρδιές, ενώ οι γυναίκες το χαμογελαστό προσωπάκι και τα χείλη.

Αυτό έδειξε τουλάχιστον μια δημοσκόπηση με τίτλο Singles in America: ότι όσοι χρησιμοποιούν emojis τα πηγαίνουν καλύτερα στο φλερτ.

Τα αποτελέσματά της σχολιάστηκαν από τη διακεκριμένη βιολογική ανθρωπολόγο Dr Helen Fisher: «Το 54% των χρηστών emojis ανέπτυξαν περισσότερη οικειότητα [στην επικοινωνία τους], ποσοστό που σε όσους δεν χρησιμοποιούν emojis πέφτει στο 31%».