Η ινδική εταιρεία «Adventures Overland» πρόκειται να αρχίσει αυτό που χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο».

Το ταξίδι διάρκειας 56 ημερών, το οποίο είναι διαθέσιμο για έως και 30 επιβάτες, πρόκειται να αναχωρήσει τον Αύγουστο και να καλύψει 22 χώρες, μεταφέροντας τους ταξιδιώτες από τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, δηλαδή από την Κωνσταντινούπολη, μέσω των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης, της Σκανδιναβίας και της Δυτικής Ευρώπης, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή στο Λονδίνο.

Η διέλευση με πλοίο στον Κόλπο της Φινλανδίας, η επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, που είναι το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης και μια κρουαζιέρα κατά μήκος των νορβηγικών φιόρδ, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού των 12.000 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει το CNN.

Όλο το πακέτο, το οποίο θα κοστίσει στους ταξιδιώτες 24.300 δολάρια, περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό, μαζί με 30 γεύματα και δείπνα, καθώς και όλες τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία (σε δίκλινα δωμάτια).

Πολυτελές λεωφορείο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

Αν και το να ταξιδεύετε σε ένα λεωφορείο για δύο μήνες μπορεί να μην ακούγεται εξαιρετικά ελκυστικό για κάποιους, το όχημα περιγράφεται ως «ένα ειδικό πολυτελές λεωφορείο, το οποίο είναι σχεδιασμένο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων».

Οι επιβάτες θα μπορούν να χαλαρώσουν στα ρυθμιζόμενα – με ανάκλιση – καθίσματα «με άφθονο χώρο για τα πόδια» και να επωφεληθούν από τις θύρες AUX και USB, τον πτυσσόμενο δίσκο και τις θήκες για μπουκάλια και ποτήρια. Κάθε επιβάτης, μάλιστα, επιτρέπεται να φέρει μαζί του δύο μεγάλες βαλίτσες.

Πάντως, η διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο με λεωφορείο βασίζεται σε αυτήν που γινόταν ανά τον κόσμο κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960, η οποία επρόκειτο να αρχίσει το 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το ταξίδι αφορούσε προορισμούς όπως η Μιανμάρ, η Κίνα και η Ρωσία που – επί του παρόντος – είναι κλειστές για τους διεθνείς επισκέπτες

Η «Adventures Overland» ιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες Τουσάρ Αγκαρβάλ και Σαντζέι Μαντάν το 2012, οι οποίοι συνέχισαν να διοργανώνουν διάφορες αποστολές από την Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ταξίδια στην Ισλανδία και στη Ρωσία, προτού παρουσιάσουν το πρώτο τους διηπειρωτικό ταξίδι με λεωφορείο.

«Κάθε διαδρομή σε κάθε χώρα έχει ελεγχθεί για να διασφαλιστεί ότι το ταξίδι είναι απρόσκοπτο, ώστε οι συμμετέχοντες στο λεωφορείο για το Λονδίνο να μπορούν να επιβιβαστούν με τη γνώση και τη σιγουριά ότι βρίσκονται σε ασφαλή χέρια» αναφέρει ο Τουσάρ Αγκαρβάλ σε δήλωσή του.

Το λεωφορείο για το Λονδίνο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου και να φτάσει στη βρετανική πρωτεύουσα την 1η Οκτωβρίου.

Photo credits: Adventures Overland