Εν μέσω καιρού που είναι φουλ ανοιξιάτικος και αγκαλιάζει κάπως το καλοκαίρι, αν είσαι από τους τύπους που δεν ψήνονται να το κουνήσουν ρούπι βράδυ Παρασκευής και Σαββάτου, αλλά το ζεις με ντελίβερι και καναπέ, τότε αυτό το κείμενο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Χρήσιμο γιατί θα σε βγάλει από τη διαδικασία να ψάχνεις τι να δεις. Θες σειρές; Τις έχουμε. Θες ταινίες; Τις έχουμε.

Τρεις συντάκτες του Intronews.gr προτείνουν μια σειρά και μια ταινία που βλέπουν φανατικά αυτές τις μέρες και σου δίνουν τα φώτα τους.

«Μεθύστακα» Γκάρι Όλντμαν και συστήνει ανεπιφύλακτα ο Γιώργος Πράτανος

Σειρά: Είναι πολλά εκείνα που συνηγορούν για να είναι το Slow Horses μια σειρά εθιστική. Δεν είναι μόνο η υπόθεση, δεν είναι μόνο η μουσική, δεν είναι οι εξαιρετικές σκηνοθετικές οδηγίες του Ντάνιελ Πέμπερτον, είναι και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γκάρι Όλνταμ, που πρωταγωνιστεί. Ο ηθοποιός έχει μια εξαιρετική ικανότητα να πείθει πως είναι ένας αλκοολικός τύπος, που σε μαγεύει με την υποκριτική του. 

Η υπόθεση της σειράς επικεντρώνεται στους πράκτορες της περίφημης ΜΙ5, δηλαδή της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, που συλλέγει πληροφορίες που αφορούν αποκλειστικά εσωτερικές απειλές κατά των κρατικών συμφερόντων. Επί της ουσίας, είναι οι τιμωρημένοι των άλλων υπηρεσιών που κάνουν καταναγκαστική θητεία σε ένα γραφείο που μπορεί δίκαια να θεωρηθεί ως ο απόπατος των μυστικών υπηρεσιών.

Το Slow Horses είναι ένα δράμα που έχει τις απαραίτητες ενέσεις δράσεις που το κάνουν εύκολα να μπαίνει στις binge-watching σειρές. 

Ταινία: Μια πολύ καλή λίστα για να δεις ταινίες έχει η Cosmote TV και μεταξύ των πολλών και δη οσκαρικών της, θα βρεις το Arrival του Ντενί Βιλνέβ που κυκλοφόρησε το 2016. Διαρκεί δύο ώρες σχεδόν και είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα sci-fi της 20ετίας, με μια καταπληκτική Έιμι Άνταμς.

Ντοκιμαντέρ για την πτήση της Μαλαισίας και Κρις Έβανς βλέπει η Δήμητρα Πραντάλου

Σειρά: Ένα ερώτημα πλανάται ακόμα για την πτήση 370 της Malaysia Airlines: Που βρίσκεται; Το Netflix καταπιάνεται με το άλυτο μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου που χάθηκε το 2014.  

239 άνθρωποι πετούσαν για το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, όταν ξαφνικά χάθηκαν πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η σειρά διερευνά επί της ουσίας τρεις θεωρίες σχετικά με την πτήση, με συνεντεύξεις οικογενειών, επιστημόνων και δημοσιογράφων που αναζητούν απαντήσεις. Η σκηνοθέτης είπε για τη σειρά πως η υπόθεση του εξαφανισμένου αεροπλάνου είναι «μία από τις πιο περίπλοκες ιστορίες. Όσο περισσότερο εμβαθύνεις τόσο περισσότερο η ιστορία σπειροειδώς εξελίσσεται. Είναι εξαιρετική».

Στην σκηνοθεσία βρίσκεται η Λουίζ Μάλκινσον, ενώ η σειρά τριών επεισοδίων έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου στο Netflix, στην εννιάχρονη δηλαδή επέτειο. 

Ταινία: Το Gifted με πρωταγωνιστή τον Κρις Έβανς, είναι ένα δράμα που εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μαρκ Γουέμπ, το Gifted δίνει περισσότερο έμφαση στο χτίσιμο των χαρακτήρων. Είναι τρυφερό και συναισθηματικό, υμνώντας τον δεσμό πατέρα-παιδιού.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Φρανκ που έχει αναλάβει την κηδεμονία της ανιψιάς του, Μέρι, μετά τον θάνατο της αδερφής του. Η Μέρι είναι μια ιδιοφυΐα και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους συμμαθητές της στο σχολείο. Νέα άτομα που εισέρχονται στη ζωή τους, διαταράσσοντας παράλληλα και την ηρεμία τους. H ταινία είναι δομημένη σεναριακά, χάρη στον Τομ Φλιν, κάνοντας τον Μάρκ και την Μέρι ένα αξεπέραστο δίδυμο.

«Καμμένο» Άστον Κούτσερ (ή Κάτσερ) και Κιάνου Ριβς προτείνει ο Στέργιος Πουλερές

Σειρά: Περνάω περίοδο που θέλω απλά να βλέπω comfort πράγματα που δεν χρειάζονται την προσοχή μου και πολύ. Και τι πιο safe από κωμικές σειρές που έχω ξαναδεί; Ακόμα και το The Last of Us, που είναι πολύ καλό, το παράτησα στο 5ο επεισόδιο. Προτιμάω να βλέπω είτε Modern Family στο Disney+, είτε Φιλαράκια που έχω φτάσει να τα αποδομώ και να τα σιχαίνομαι οριακά, είτε το The Ranch. Είναι μια υποτιμημένη κωμωδία που έφτιαξε ο Άστον Κούτσερ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Σαμ Έλιοτ και τον Ντάνι Μάστερσον (ο οποίος κάπου στον 6ο κύκλο τέθηκε εκτός κάδρου λόγω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση). Είναι και το σημείο που κάπως χάνεται το fun της σειράς. Μέχρι εκεί όμως, παρακολουθούμε τις περιπέτειες της οικογένειας Μπένετ, οι οποίοι είναι ραντσέρηδες στο Κολοράντο. Ο Μπο, ο πάτερ φαμίλιας, είναι ένας βαθύς Ρεπουμπλικάνος, που είναι ερωτευμένος με τον Ρίγκαν, τον Τζον Γουέιν και τον θρύλο του NFL, Τζον Ελγουέι. Τρέχει το ράντσο του με όλες τις δυσκολίες του, οι οποίες συνοψίζονται στους δύο γιους του, τον Τζέιμσον ή αλλιώς Rooster, και τον Κολτ, ο οποίος έφυγε για 15 χρόνια για να κάνει καριέρα στο NFL, αλλά γύρισε με την ουρά στα σκέλια. Οι δυο τους είναι δύο 35άρηδες με μυαλό 12χρονου, που πίνουν όλη μέρα και δεν ωριμάζουν με τίποτα. Το χιούμορ του The Ranch βασίζεται σε αυτό το premise: από τη μία ο γεροπαράξενος και γκρινιάρης Μπο κι από την άλλη οι νέοι Κολτ και Rooster που βλέπουν τη ζωή με μεγάλη ελαφρότητα και όχι με υποχρεώσεις. Θα την βρεις στο Netflix.

Ταινία: Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το John Wick 4 κι αφού στο Netflix θα βρεις διαθέσιμες πλέον τις τρεις προηγούμενες ταινίες, είναι μια καλή ευκαιρία για έναν μαραθώνιο. Εξάλλου, και οι τρεις βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των trends του Netflix, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και αποτελεί μια απόδειξη πως το action είναι το κυρίαρχο είδος στο σινεμά και στο streaming, αλλά και πως ο Κιάνου Ριβς είναι ένας υποκριτικής θησαυρός.