Οι δυο τους είναι για χρόνια άσπονδοι φίλοι. Αυτή την εικόνα βγάζουν προς τα έξω και, παρόλο που αποτελεί μια δημόσια πλάκα μεταξύ τους, κάποιες φορές είναι πολύ πιστευτοί, ιδίως ο Κίμελ, ως προς την κόντρα τους.

Στο παρελθόν έχουμε δει τον Τζίμι Κίμελ να κοροϊδέυει τον Ματ Ντέιμον την ώρα της τελετής των Emmy που παρουσίαζε ο πρώτος, έχουμε δει τον Μπεν Άφλεκ να βάζει στο στούντιο της εκπομπής του Κίμελ τον Ντέιμον κρυμμένο μέσα σε ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο, έχουμε δει τον Κίμελ να σπάει μέχρι και το παράθυρο του Ντέιμον με μια μπάλα του μπέιζμπολ.

Μέχρι και σε σύμβουλο ζευγαριών έχουν πάει μαζί στο πλαίσιο αυτής της πολυετούς αντιπαράθεσης.

Κάποια στιγμή θα έπρεπε να βρεθούν στον ίδιο χώρο. Κι αυτό έγινε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Κίμελ έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της ταινίας Air, που έχει δημιουργήσει ο Μπεν Άφλεκ, με πρωταγωνιστή τον Ντέιμον. Οι τρεις τους στάθηκαν μπροστά στους ρεπόρτερ για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και ο Άφλεκ μπήκε στη μέση, με τους Κίμελ-Ντέιμον να μην ανταλλάσσουν ούτε βλέμμα.

Δεν θα τη γλύτωνε για καιρό ο Τζίμι Κίμελ. Λίγο μετά την πρεμιέρα, προβλήθηκε το late night show του με καλεσμένο τον Άφλεκ, ο οποίος μιλούσε για το Air και ο Κίμελ αποθέωνε όλο το καστ πλην ενός. Του Ντέιμον.

Τελικά, ο Ντέιμον βγήκε σε live σύνδεση και πρόλαβε να απαντήσει κατά το ήμισυ μια ερώτηση που του έκανε ο Κίμελ πριν «προκύψουν τεχνικά προβλήματα» και διακοπεί η σύνδεση.

Δείτε και μερικές ακόμα χαρακτηριστικές στιγμές από την χρόνια διαμάχη τους.