Μην διαβάσεις αυτό το θέμα αν μόλις έχεις γυρίσει από κάποιο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, από τα πολλά των εορταστικών τούτων ημερών. Περίμενε να περάσει λίγο η ώρα, πιες μια σόδα (ή και δύο), νιώσε το στομάχι σου ξανά ανάλαφρο και τότε επέστρεψε σε τούτες τις γραμμές. Γιατί ξαναπείνασες και τι καλύτερο από το τρίπτυχο (της ευτυχίας) σουβλάκι – πίτσα – μπέργκερ;

Συνεχίζουμε, με άλλα λόγια, τη γύρα μας στην Αθήνα αναζητώντας τα best of των φαγητών που όλοι αγαπάμε. Αυτή μας η βόλτα μας πηγαίνει ως την Ελληνορώσων για (θρυλικό) σουβλάκι, συνεχίζεται στον Κορυδαλλό για λαχταριστή πίτσα και καταλήγει σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης για πολύ «σοβαρό» μπέργκερ. Είναι, αναμφίβολα, ένα πολύ χορταστικό πέρα – δώθε…

Φημισμένο «πράσινο» σουβλάκι που παίζει μεγάλη μπάλα, πίτσα α λα 80’s και μπέργκερ born in the USA: Να πού θα φας σούπερ απόψε

Σουβλάκι – πίτσα – μπέργκερ: Τρία μαγαζιά για να το απολαύσεις στο απόλυτο

Τζατζικοκίνηση

Ένα φημισμένο στέκι Παναθηναϊκών, από το 1979 σημείο αναφοράς, που όμως το προτιμούν δίχως δεύτερη σκέψη και πάμπολλοι φαν άλλων ομάδων. Γιατί μπρος σε ένα εξαιρετικό σουβλάκι δεν χωρούν οπαδικά.

Μικρό στο μέγεθος, μεγάλο σε όλα του τα υπόλοιπα, αυτό το παραδοσιακό καλτ σουβλατζίδικο -ορθάδικο έχει γράψει ιστορία στην Αθήνα. Κρατώντας αναλλοίωτες γεύσεις και επίπεδο από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ως και σήμερα. Ένα διαχρονικό success story.

Η Τζατζικοκίνηση ξεχωρίζει για τα ζουμερά καλαμάκια της, τα εκπληκτικά μπριζολάκια της, το αφράτο μπιφτέκι της και φυσικά το τυλιχτό της σουβλάκι, που όπως ξέρεις καλά αν έχεις πάει, και ενδεχομένως θα φαντάστηκες λόγω ονόματος, έχει και ένα τζατζίκι σκέτο ποίημα!

Πηνελόπης Δέλτα 8, Ελληνορώσων

Φημισμένο «πράσινο» σουβλάκι που παίζει μεγάλη μπάλα, πίτσα α λα 80’s και μπέργκερ born in the USA: Να πού θα φας σούπερ απόψε

Τοξότης

Μήτε «μαστερσεφιές», μήτε ψαγμένα υλικά, μήτε «ζυμάρι αργής ωρίμανσης που αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 μέρες». Εδώ τα πράγματα είναι όπως παλιά. Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο και στο πώς έμαθαν οι Έλληνες να τρώνε, να απολαμβάνουν, πίτσα, στα 80’s. Πίτσες γεμάτες γεύση, με χορταστικά και πλούσια υλικά. Απλά (τα) πράγματα, να πάρε μια ιδέα:

Καπνιστή Γαλοπούλα: Με σάλτσα ντομάτας, gouda, καπνιστή γαλοπούλα, μανιτάρια και φρέσκια ντομάτα

Αγροτική: Με σάλτσα ντομάτας, gouda, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα, ντομάτα και ελιές

Καρμπονάρα: Με κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, μπέικον και κεφαλοτύρι

Έχει πάει και ο σεφ Σκαρμούτσος με την εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο» στο μαγαζί, τσεκ το βίντεο για να «ψηθείς» ακόμα περισσότερο:

Αβέρωφ 62 & Κοραή, Κορυδαλλός

New York Sandwiches

Πολύ πριν το μπέργκερ γίνει μόδα στην Αθήνα, υπήρξε αυτό το μαγαζί που υπό μια έννοια όρισε το μέλλον. Ξεκινώντας από τα πέριξ του Συντάγματος (μετά πήγε και στους Αμπελοκήπους) μας έμαθε τι σημαίνει «νόστιμο μπέργκερ», μας έκανε να καταλάβουμε πως δεν ζητάμε πολλά, κάθε άλλο, αν απλά επιθυμούμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

Να μερικά από τα μπέργκερ που συνέτειναν τα μέγιστα στη γιγάντωση της φήμης αυτού του μαγαζιού και στη διατήρηση υψηλής θέσης στην ιεραρχία με τα best of σε μια κατηγορία που πλέον παίζει ισχυρός ανταγωνισμός:

5th Ave Pastrami μπέργκερ: Brioche bun, με 100% μοσχαρίσιο κιμά, έμενταλ, παστράμι, μουστάρδα και πίκλες

Σουβλάκι από τα πιο θρυλικά στην Ελλάδα, πίτσα α λα 80’s και μπέργκερ born in the USA: Τι θα παραγγείλεις απόψε

Sweet Chilli μπέργκερ: Brioche bun, με 100% μοσχαρίσιο κιμά, έμενταλ, γλυκιά τσίλι σως, ντομάτα και άισμπεργκ

Blue μπέργκερ: Brioche bun, με 100% μοσχαρίσιο κιμά, blue cheese σως, onion rings, άισμπεργκ και μπέικον

Double Double μπέργκερ: Brioche bun, με διπλό μπιφτέκι μοσχαρίσιο, διπλό τσένταρ, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα

Mushroom Melt Chicken μπέργκερ: Με τραγανό κοτόπουλο πανέ, λιωμένο τσένταρ, μπέικον, μανιτάρια και μοτσαρέλα

Να πούμε επίσης πως το New York Sandwiches διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για brunch, ενώ τα bagels και τα σάντουιτς που σερβίρει είναι άλλο level, όλα born in the USA…

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι / Νίκης 23, Σύνταγμα