Η λίμνη της Κερκίνης αναδείχθηκε το φθινόπωρο του 2021, ως ένα από τα πέντε θαύματα της φύσης στα Βαλκάνια σύμφωνα με το περιοδικό FORBES, ενώ το 2010 επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Υδάτινος Τουρισμός» της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

έκθεση

Αυτό το μοναδικής φυσικής ομορφιάς μέρος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τρεις φωτογράφους τον Δημήτρη, Πέτρο και Κωνσταντίνο Σοφικίτη για τους οποίους αποτελεί ένα προσωπικό project ιδιαίτερης σημασίας αφού επιλέγουν να μοιραστούν με τους θεατές το δικό τους ταξίδι στον χρόνο όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται και το βιώνουν. Στην έκθεση «Απέναντι ή Δίπλα» παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές ενότητες: Το «Ονείρεμα»  του Δημήτρη Σοφικίτη από το 1999, «Ένα απίθανο ταξίδι» του Πέτρου Σοφικίτη και το «Υδρόβιο πεπρωμένο» του Κωνσταντίνου Σοφικίτη τα οποία δημιουργήθηκαν το 2018.

έκθεση

Δύο γενιές διεθνώς καταξιωμένων, Ελλήνων φωτογράφων μας καλούν να γνωρίσουμε την δική τους οπτική, αισθητική και προσέγγιση ενός τόσο ξεχωριστού μέρους που αποτέλεσε το κοινό σημείο αναφοράς που τους ένωσε καλλιτεχνικά. Πιο συγκεκριμένα, οι εικόνες του Δημήτρη Σοφικίτη έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα μεταξύ των οποίων το Paris Match, Positif, Der Spiegel, Form και Films Faust. Συνεχίζοντας την παράδοση αλλά και την αγάπη στην φωτογραφία ο Πέτρος Σοφικίτης διακρίθηκε το 2011 με το ” Contemporary Portait Photographer of the Year” ενώ ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης το 2017 κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards και την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην Biennale της Βενετίας.

έκθεση

Με σκοπό να συνδιαλεχθούν με το προσωπικό «Ονείρεμα», ο Πέτρος και ο Κωνσταντίνος επιστρέφουν και αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους τον μεταβλητό κόσμο του υδροβιότοπου που μαγνήτισε το βλέμα του πατέρα τους πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Η έκθεση θα φιλοξενείται μέχρι τις 13 Μαϊου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» και όσοι την επισκεφτούν θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς της και να μοιραστούν μαζί τους τις εντυπώσεις που αποκόμισαν.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και προσεγμένη δουλειά που αξίζει να επισκεφτείτε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Marabou Project: Ο Κωνσταντίνος και ο Πέτρος Σοφικίτης αποτυπώνουν την ανόθευτη πλευρά του Αιγαίου

Εδώ δε χρειάζεσαι fuel pass κι αμάξι: 5 νησιά που τα περπατάς απ΄άκρη σ΄άκρη μέσα σε 1.5 ώρα

Doctor Who: Πόση πολιτική κρύβεται πίσω από την επιλογή του Ncuti Gatwa;