Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Βουτσίνος, γνωστός για τον ρόλο του αστυνόμου Βούρβαχη στη σειρά Λάμψη, του Νίκου Φώσκολου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο.

Παντρεμένος με τη Βάντα Καρακατσάνη για 50 χρόνια, απέκτησαν μαζί έναν γιο. Η σύζυγός του, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού στο νοσοκομείο: 

«Εδώ και ένα μήνα ο Γιώργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με ειλεό. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε πως θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου λέει: “Βάντα μου κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο”. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο, βρε Γιώργο μου, και θα βγει μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο».

Ο Γιώργος Βουτσίνος σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1966. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο ενώ και ο ίδιος σκηνοθέτησε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμαν) και Η λάμψη (αντιστράτηγος Βουβάρχης).