Είναι επαγγελματίας makeup artist και κατοικεί στο Βανκούβερ. Έγινε γνωστή για το μοναδικό καλλιτεχνικό της στυλ. Μετά την αποφοίτησή της από το Blanche Macdonald Centre το 2014, με την πρωτοποριακή παραπλανητική δουλειά της έχει συγκεντρώσει τη διεθνή προσοχή και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@mimles).

Η Mimi γεννήθηκε στο Μακάο -μια πρώην πορτογαλική αποικία στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, γνωστή για τις ευδιάκριτες ευρωπαϊκές και κινεζικές επιρροές της. Μετανάστευσε στον Καναδά με τους γονείς της στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όπου τώρα εξασκεί και διδάσκει την τέχνη της.

Όπως και συμβαίνει και με τη γενέτειρά της που συνδυάζει πολλές κουλτούρες, η έμπνευση της Mimi πηγάζει από διάφορες πηγές. Μερικές από αυτές είναι μοτίβα και υφές από το περιβάλλον της, από ψηφιακή τέχνη με photoshop και από σουρεαλιστικούς πίνακες των δασκάλων της «ψευδαίσθησης» όπως ο Salvador Dali και ο Maurits Cornelis Escher (M.C. Escher).

Τα όνειρα που γίνονται… δημιουργίες

Η Mimi πάσχει επίσης από παράλυση ύπνου -μια κατάσταση κατά την οποία το μυαλό της είναι συνειδητό, αλλά το σώμα της δεν ανταποκρίνεται προσωρινά, ενώ είναι ξύπνια.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, βιώνει ζωηρά και συχνά τρομακτικά οράματα που έχουν εμπνεύσει πολλές από τις πιο νοσηρές και παραμορφωμένες εμφανίσεις των προσώπων που δημιουργεί.

Processed with VSCO with c4 preset

Σε συνδυασμό με την σχολή όπου απέκτησε τις γνώσεις της στην Τέχνη του μακιγιάζ αλλά και την εμπειρία της ως εκπαιδευτικός στον παρελθόν, η Mimi διδάσκει στην Blanche Macdonald και διευθύνει διάφορα masterclasses και workshops σε όλο τον κόσμο.

Είναι επίσης ελεύθερος επαγγελματίας και έχει εργαστεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια για διάφορες καμπάνιες. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει συνεργασίες με επωνυμίες, όπως NYX Professional Makeup, Kryolan, Mehron, Burberry, UNICEF, Warner Brothers και Samsung για να αναφέρουμε μερικές.

Από τότε που έγινε γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο για τα ξεχωριστά μακιγιάζ της, η δουλειά της Mimi έχει γίνει δημοφιλής στην σκηνή της ποπ κουλτούρας, καθώς έχει παρουσιαστεί σε διάφορες διεθνείς τηλεοπτικές εκπομπές, περιοδικά, μουσικά βίντεο, αλλά στο Met Gala του 2019 όπου δημιούργησε για την Ezra Miller το πιο πολυσυζητημένο μακιγιάζ της εκδήλωσης.

Δείτε τον ηθοποιό/μοντέλο Ezra Miller: