Mamma mia, here they go again… Το comeback των ABBA είναι πολύ κοντά στο να συμβεί, καθώς το group που έγραψε ιστορία, φέρεται να κυκλοφορεί νέα τραγούδια την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Το 2017, το εμβληματικό pop συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα επανενωθεί για μια ψηφιακή συναυλία το 2019, ερμηνεύοντας ως ‘Abbatars’ με πέντε νέα κομμάτια. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και άλλων καθυστερήσεων, οι θαυμαστές έχουν μείνει να φωνάζουν «Gimme, Gimme, Gimme!». Τα καλέσματα τους εισακούστηκαν.

Έτσι, οι Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog και Anni-Frid Lyngstad πρόκειται να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους νέα μουσική μετά από 39 χρόνια, την επόμενη Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στην The Sun.

Το σουηδικό κουαρτέτο ετοιμάζει επίσης την παράσταση Abba Voyage, με ολογράμματα του νεότερου εαυτού τους. Και οι τέσσερις τους θα είναι εκεί τη βραδιά των εγκαινίων. Θα αποκαλύψουν τα Abbatars τους, τα οποία είναι σαν ολόγραμμα του εαυτού τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η παράσταση θα περιλαμβάνει τους Abbatars να τραγουδούν και να μιλούν στο κοινό. Θα είναι σαν να πηγαίνουμε πίσω τον χρόνο. Οι θαυμαστές θα πρέπει να κρατούν τα καπέλα τους γιατί αυτό θα είναι μια ”άγρια ​​διαδρομή”».

Ο Ulvaeus επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι νέα κομμάτια επρόκειτο να φτάσουν κάποια στιγμή φέτος. «Θα υπάρξει νέα μουσική φέτος, αυτό είναι σίγουρο, δεν είναι κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί, θα συμβεί», είπε στους The Herald Sun, διαβεβαιώνοντας ότι τα νέα τους κομμάτια εξακολουθούν να «ακούγονται πολύ» σαν τους ABBA που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Θα συμπεριλαμβάνονται τα «I Still Have Faith In You και Don’t Shut Me Down».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABBA (@abba)

Ποιοι είναι οι ABBA

Οι ABBA σχηματίστηκαν στη Στοκχόλμη το 1972, και αποτελούν ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ μουσικής, ανεβαίνοντας στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο την περίοδο 1975-1982.

Είναι επίσης γνωστοί για τη νίκη τους στη Eurovision το 1974, την πρώτη της Σουηδίας στην ιστορία του διαγωνισμού και παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει λάβει μέρος ποτέ στο διαγωνισμό. Συνολικά έχουν πουλήσει πάνω από 381 εκατομμύρια άλμπουμ και σίνγκλ σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί το πρώτο μη αγγλόφωνο συγκρότημα που μετρά τόσες επιτυχίες παγκοσμίως.

Το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1982 και μεταγενέστερα ο Μπένι και ο Μπιόρν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία γράφοντας μουσική για το θέατρο, ενώ η Άνι-Φρίντ και η Ανιέτα ακολούθησαν σόλο καριέρα με ανάμικτη επιτυχία.

Η δημοτικότητα της μουσικής των ΑΒΒΑ είχε μειωθεί μέχρι που αρκετές ταινίες, όπως «Ο γάμος της Muriel και το The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert» αναβίωσαν το ενδιαφέρον για το συγκρότημα.

Το 1999, η μουσική των ΑΒΒΑ προσαρμόστηκε στο επιτυχημένο μιούζικαλ Mamma Mia! που περιόδευσε σε όλο τον κόσμο. Η ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 2008 ήρθε πρώτη σε εισπράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη τη χρονιά. Το συγκρότημα εισήχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 15 Μαρτίου του 2010.

Το συγκρότημα τιμήθηκε στην 50η επέτειο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2005, όταν η επιτυχία του “Waterloo” επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού.

https://www.intronews.gr/oi-destinys-child-epanenonontai-meta-apo-15-chronia

Διαλύθηκαν στην πραγματικότητα οι ABBA;

Οι ABBA δεν ανακοίνωσαν ποτέ επίσημα το τέλος του γκρουπ ή ένα διάλειμμα επ ‘αόριστον, αλλά θεωρήθηκε ότι διαλύθηκε μετά την τελική τους δημόσια εμφάνιση το 1982. Η τελευταία τους δημόσια εμφάνιση μαζί ως ABBA πριν από την επανένωση του 2016 ήταν στο βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα The Late, Late Breakfast Show, ζωντανά από τη Στοκχόλμη, στις 11 Δεκεμβρίου 1982.

Τον Ιανουάριο του 1983, η Fältskog άρχισε να ηχογραφεί για ένα σόλο άλμπουμ, καθώς η Lyngstad είχε κυκλοφορήσει επιτυχώς το άλμπουμ της Something’s Going On μερικούς μήνες νωρίτερα. Ο Ulvaeus και ο Andersson, εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν συνεδρίες συγγραφής τραγουδιών για το μιούζικαλ Chess.

Σε συνεντεύξεις εκείνη την εποχή, ο Björn και ο Benny αρνήθηκαν τη διάσπαση του ABBA -Ποιοι είμαστε χωρίς τις κυρίες μας;-, και η Lyngstad και η Fältskog συνέχισαν να ισχυρίζονται σε συνεντεύξεις ότι οι ABBA θα επανενώνονταν για ένα νέο άλμπουμ 1983 και 1984.

Οι εσωτερικές διαμάχες, όμως, μεταξύ του γκρουπ και του διευθυντή τους κλιμακώθηκαν και τα μέλη της μπάντας πούλησαν τις μετοχές τους στην Polar Music κατά τη διάρκεια του 1983. Εκτός από μια τηλεοπτική εμφάνιση το 1986, οι τέσσερις δεν συναντήθηκαν ξανά δημόσια μέχρι να επανενωθούν στη σουηδική πρεμιέρα του Mamma Mia! ταινία στις 4 Ιουλίου 2008.

Οι προσπάθειες των μεμονωμένων μελών λίγο πριν και μετά την τελική δημόσια παράστασή τους σε συνδυασμό με την κατάρρευση και των δύο γάμων και την έλλειψη σημαντικής δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια μετά από αυτό, έδειξε ευρέως ότι το γκρουπ είχε διαλυθεί.