Με μία ευχάριστη είδηση ξεκίνησε η σημερινή Πέμπτη, αφού και επίσημα πλέον, οι Coldplay θα έρθουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, για μία μοναδική συναυλία, το 2024. 

Όπως έγραψε το βρετανικό συγκρότημα στο Twitter, η Αθήνα θα είναι ο πρώτος προορισμός της περιοδείας των Coldplay, με το Βουκουρέστι, τη Λυών, τη Ρώμη, το Ελσίνκι, τη Βιέννη και το Δουβλίνο να ακολουθούν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουν συναυλία στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία, ενώ όσον αφορά την Ρώμη, έχουν να παίξουν από το 2003.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν έντονες φήμες που ήθελαν τους Coldplay να έρχονται στην Ελλάδα, γι’αυτό και επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν. Ένα σημάδι που έδειχνε προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν όταν στο Άμστερνταμ, προβλήθηκε ένα βίντεο με τις χώρες που αναμένεται να κάνουν συναυλία, με την ελληνική σημαία να βρίσκεται ανάμεσα.

Εισιτήρια για τους Coldplay

Είναι δεδομένο πως η συναυλία τους θα γίνει sold out στην Ελλάδα, γι’αυτό οι θαυμαστές των Coldplay μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 25 Ιουλίου, όπου και θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων.  Η γενική προπώληση για όλες τις πόλεις θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.

Όσον αφορά το Music Of The Spheres World Tour, έχει λάβει θετικές κριτικές, ενώ έχουν πουληθεί πάνω από 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Είναι χαρακτηριστικό πως όσα βίντεο ανεβαίνουν στο TikTok από τις συναυλίες τους, το vibe είναι εκρηκτικό και τα στάδια γεμάτα. 

Οι Coldplay ξεκίνησαν ως συγκρότημα το 1998, στο  University College, από τον Κρις Μάρτιν και τον Τζόνι Μπάκλαντ. Στην πορεία, προστέθηκαν κι άλλα μέλη, κυκλοφορώντας τον επόμενο χρόνο το πρώτο τους single με τίτλο «Brothers & Sisters».

Το 2000 κυκλοφόρησαν το «Yellow», ένα τραγούδι που σημείωσε τεράστια επιτυχία, ενώ σε αυτή την επιτυχία ήρθε αργότερα να προστεθεί και το «Clocks». 

(Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock)