Περίπου μισή ώρα χρειάστηκε, την Τρίτη (07/03), ώστε να εξαντληθούν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023, ο οποίος θα φιλοξενηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου για λογαριασμό της Ουκρανίας που νίκησε πέρσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC που διοργανώνει τη Eurovision στη Μεγάλη Βρετανία για ένατη φορά στην ιστορία του μουσικού θεσμού,

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Όπως αναμενόταν, η ζήτηση για εισιτήρια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ήταν εξαιρετικά υψηλή και τα εισιτήρια και για τα 9 σόου εξαντλήθηκαν μέσα σε 90 λεπτά. Συγχαρητήρια σε όσους εξασφάλισαν τις θέσεις τους στη Liverpool Arena τον Μάιο. Τώρα ανυπομονούμε να διοργανώσουμε ένα λαμπρό σόου για το παγκόσμιο τηλεοπτικό μας κοινό και για όσους παρακολουθούν το BBC One στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, θεωρείται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που και τα εννέα σόου (οι δύο ημιτελικοί, ο τελικός και οι γενικές πρόβες αυτών) εξαντλούνται από την πρώτη ημέρα.

Περίπου 6.000 εισιτήρια πωλούνταν για κάθε σόου, λιγότερα από τη χωρητικότητα της αρένας των 11.000 θέσεων λόγω του μεγέθους της σκηνής και των απαιτήσεων μιας τόσο μεγάλης τηλεοπτικής μετάδοσης.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι 3.000 εισιτήρια θα δοθούν σε Ουκρανούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φωτογραφία κειμένου: EBU | Eurovision Song Contest | BBC