Θετική ενέργεια, μία μουσική έκπληξη και η υπόσχεση από τον Βίκτωρα Βερνίκο ότι «δεν μας σταματάει τίποτα, θα κάνουμε το καλύτερο», άφησαν ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στο Meet And Greet της ελληνικής αποστολής της ΕΡΤ και του εκπροσώπου της χώρας μας, που έγινε την Πέμπτη (06/04), δηλαδή πέντε εβδομάδες πριν από τον διαγωνισμό της Eurovision 2023, που θα γίνει στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Σε έναν κατάμεστο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, fans του διαγωνισμού της Eurovision, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Βίκτωρα Βερνίκο, το δίδυμο των Μαρίας Κοζάκου – Τζένης Μελιτά που θα σχολιάσουν τον φετινό διαγωνισμό, αλλά και τους Κωνσταντίνο Ρήγο, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στη σκηνή του Λίβερπουλ και Γιώργο Σεγρεδάκη, που επιμελείται ενδυματολογικά την παρουσία του Βίκτωρα Βερνίκου στον δρόμο για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μάλιστα, τη συνάντηση γνωριμίας τίμησαν με την παρουσία τους από τη βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Valerie Benguiat, Πρώτη Γραμματέας Πολιτικού Τμήματος και η Μελίνα Βασιλειάδη, Communications and Political Support Officer.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος μίλησε με δημοσιογράφους και τον κόσμο, ενώ τραγούδησε με ενθουσιασμό αγαπημένα του τραγούδια με την κιθάρα του, γεμίζοντας τον χώρο με τις μουσικές και τους στίχους των «Winner Takes It All», «Die Together», «Fairytale», ενός δικού του ακυκλοφόρητου τραγουδιού με τίτλο «Brutally Honest With You» και φυσικά του «What They Say». Καταχειροκροτήθηκε, όπως ακριβώς και όταν μοιράστηκε με το κοινό, την ισχυρή του πεποίθηση να κυνηγάμε τα όνειρά μας όσο μακρινά ή άπιαστα και αν φαίνονται στους άλλους.

«Ταλαντούχο και αποφασισμένο» χαρακτήρισε τον Βίκτωρα Βερνίκο η Μαρία Κοζάκου, υπογραμμίζοντας ότι η Eurovision ήταν παιδικό όνειρο για τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας, που έγινε πέρσι στόχος και φέτος πραγματικότητα. Η Τζένη Μελιτά στάθηκε στο ιδιαίτερο μήνυμα του «What They Say», που θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Λίβερπουλ, καλώντας όχι μόνο τους νέους της γενιάς του, αλλά και όλους μας, να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αποδεχόμαστε και να τα μοιραζόμαστε για να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

Για τις δύο πλευρές του «What They Say», τη σκοτεινή και τη φωτεινή, μίλησε ο πολυσχιδής διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ, Κωνσταντίνος Ρήγος, εξηγώντας ότι στόχος είναι να μεταφέρουν στη σκηνή της Eurovision τον συναισθηματικό κόσμο του Βίκτωρα Βερνίκου και το βίωμά του που τον ενέπνευσε να γράψει τους στίχους και τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής.

Photo credits: ΕΡΤ