Ακούγοντας την Lou Is και τη μουσική της, θα νιώσεις κάτι πολύ οικείο, κάτι πολύ ζεστό. Σαν να κολυμπάς στα συναισθήματα εκείνα του παρελθόντος που σου άφησαν το μεγαλύτερο αποτύπωμα και επειδή γνωρίζεις πόσο βαθιά είναι και τι έχουν στον βυθό τους, τώρα πια δε φοβάσαι να βουτήξεις και το κεφάλι σου μέσα. Δε φοβάσαι να κοιτάξεις τι έχει στον πυθμένα. Και βουτάς βαθιά για να πατήσεις.

Η Lou Is είναι μια πολύ χαρακτηριστική καλλιτέχνις που αναγνωρίζεις τη μελωδία της φωνής της στις πρώτες νότες.

«Σήμερα» τραγουδάει στο τελευταίο της single η Lou Is, αλλά η ίδια είναι ένα άτομο που θα ήθελε και λίγο από το χθες. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, θα το καταλάβεις.

– Στο τραγούδι σου «Σήμερα», υπάρχει ο ακόλουθος στίχος: Όσα ζήσαμε τελειώνουν/Μα οι ζωές δε μετανοιώνουν/Προχωρούν…Σκληρή αλήθεια ε;

Σκληρή, ζόρικη και απελευθερωτική.

– Βρίσκεις λύτρωση στις λέξεις;

Οι λέξεις με βοηθούν να κατανοήσω  καλύτερα τα μέσα μου και τα έξω. Η λύτρωση έρχεται με πίστη και με το χρόνο.

– Περισσότερο στις ελληνικές ή στις αγγλικές;

 Ανάλογα με τις λέξεις καθώς ζω και με τις δύο γλώσσες με έναν τρόπο.

– Μίλα μου για τη διαδρομή σου ως το σήμερα. Πότε ένιωσες ότι θες να τραγουδάς, τι μουσικές άκουγε μικρή η Lou Is, αν υπήρξε κάποια στιγμή που τα είδες όλα καθαρά και έθεσες τον στόχο σου, όλα αυτά.

Πολύ μικρή ένοιωσα ότι ήθελα να τραγουδάω. Τραγουδούσα συνέχεια ότι άκουγα είτε με λόγια είτε χωρίς. Ακούγαμε πολλή μουσική στο σπίτι και στα ταξίδια μας πάντα. Leonard Cohen, Joan Baez, Bob Dylan, The beatles, Pink Floyd, Bach, Vivaldi, Beethoven, Σαββόπουλο, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Αλεξίου, Παπάζογλου κ.α 

Εγώ στην εφηβεία άρχισα να ψάχνομαι και με πιο ροκ ήχους, ελληνικούς και ξένους, και να ανακαλύπτω το ευρύτερο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα αφού πρώτα αγάπησα την Celine Dion και την Whitney Houston παράφορα! Αυτές με έβαλαν στον κόσμο του τραγουδιού σοβαρά οπότε και αναζήτησα δασκάλα φωνητικής. Δεν θυμάμαι κάποια φοβερή στιγμή, όποτε είχα την ευκαιρία να ανέβω στη σκηνή από το δημοτικό κιόλας δεν την έχανα.

Ήξερα πως τίποτε άλλο δεν μου έδινε τόση χαρά όσο η έκφραση μέσω της τέχνης κι επίσης πως δεν θα άντεχα τις δυσκολίες κανενός άλλου επαγγέλματος. Μπήκα στο χώρο εύκολα θα έλεγα και σιγά σιγά μέσω χαράς και δυσκολίας έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, την τέχνη μου κι άρχισα να θέτω μικρούς στόχους που με βοηθούν να προχωράω συνεχώς και να εξελίσσομαι.

Η Lou Is αγαπάει τη Νέα Υόρκη, τις γάτες της, τον χορό και τις sci-fi ιστορίες

– Τι νιώθεις όταν είσαι πάνω στη σκηνή; Τι βλέπεις μπροστά σου;

Νοιώθω χαρά, δύναμη και πως δεν είμαι μόνη. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, ένας μοναδικός τρόπος σύνδεσης με τους άλλους.

Παλιότερα ήθελα να βλέπω σκοτάδι γιατί ντρεπόμουν, τώρα θέλω να βλέπω πρόσωπα να τραγουδούν και να χορεύουν μαζί μου, να ζούμε όλοι μαζί τη στιγμή και να νοιώθω ότι η φωνή μου τους αγγίζει.

– Σε επηρεάζει η άποψη των άλλων για τη μουσική σου;

Βέβαια, δεν θα πω ψέματα. Θέλω να αρέσουν αυτά τα που γράφω και να τα καταλαβαίνουν οι άλλοι. Πλέον όμως αν κάτι το πιστεύω και το νοιώθω δικό μου θα παλέψω γι’ αυτό ενώ παλιότερα οι αρνητικές απόψεις μου έκοβαν τη φόρα.

– Λες «μπράβο» στη Lou Is μέσα σου;

Μου λέω, ναι, και το θεωρώ πολύ σημαντικό για να συνεχίζω τη δουλειά μου και την κάθε προσπάθεια.

– Χρησιμοποιείς τις λέξεις «επιτυχία» και «αποτυχία» σε αυτά που κάνεις;

Νομίζω ότι και οι δύο όροι είναι σχετικοί. Τους χρησιμοποιώ με χιούμορ και ελαφρότητα. 

Η Lou Is αγαπάει τη Νέα Υόρκη, τις γάτες της, τον χορό και τις sci-fi ιστορίες

– Τι σου αρέσει να κάνεις πολύ εκτός από το να τραγουδάς;

Μου αρέσει πολύ να χορεύω tango, να ταξιδεύω και να χουχουλιάζω με τις γατούλες μου.

– Πίεσες ποτέ τον εαυτό σου να κάνεις κάτι που δεν το ήθελες, γιατί σε είχαν πείσει πως έτσι θα «πετύχεις»;

Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν το έκανα ποτέ. Ίσως και να είχα πετύχει αν το είχα κάνει αλλά μάλλον θα ήταν τελικά κάτι διαφορετικό από το δικό μου όνειρο.

– Ποια είναι η στιγμή εκείνη στη ζωή σου ως τώρα που πιστεύεις ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό που είσαι σήμερα, στη σημερινή Lou Is;

Μια πολύ δύσκολη στιγμή μετά από μια απώλεια που μου κόστισε. Ένοιωσα σαν να πέθανε ένα κομμάτι μου και για λίγο καιρό δεν είχα διάθεση για τίποτα. Σιγά σιγά συνήλθα και παρατήρησα πως ένα κομμάτι μου είχε βολευτεί στο τίποτα και τη θλίψη. Συνειδητοποίησα πως βρίσκουμε οι άνθρωποι  ηδονή στον πόνο και την παραίτηση και πως αν ήθελα να αλλάξω τη ζωή μου, τα πράγματα ήταν στο χέρι μου και στην καθημερινή απόφαση να έχω κουράγιο και πίστη.

– Θα σου δώσω τρεις λέξεις και θέλω να μου πεις όσα σκέφτεσαι ακούγοντάς τες…

Απώλεια: αναπόφευκτο κομμάτι αυτής της ζωής.

Ευτυχία: αγκαλιές, φιλιά, γάτες, χορός, θάλασσα, συναυλία, γαλήνη

Πίστη: χωρίς πίστη δε θα κατάφερνα τίποτα.

Η Lou Is αγαπάει τη Νέα Υόρκη, τις γάτες της, τον χορό και τις sci-fi ιστορίες

Ο Γύρος των Γρήγορων Απαντήσεων με τη Lou Is

– Αγαπημένο φαγητό;

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

– Αγαπημένο ποτό;

Μαύρο ρούμι

– Αγαπημένοι ξένοι καλλιτέχνες;

  Florence + the Machine, David Bowie, Leonard Cohen, Radiohead, Lady Gaga, Coldplay κ.α

Αγαπημένες ταινίες;

 Interstellar, The Arrival, Mar Adentro, Out of Africa, Sound of music

– Αγαπημένη εποχή;

 Δεν έχω, μου αρέσουν οι εναλλαγές!

– Αγαπημένο μέρος που έχεις ταξιδέψει και θα ήθελες να μείνεις για καιρό εκεί;

Νέα Υόρκη! Έκλαιγα στο αεροπλάνο φεύγοντας.

– Αγαπημένος τρόπος διασκέδασης με την παρέα σου; 

Φαγητό και παιχνίδια ή χορός!

– Θα ήθελες να ταξιδέψεις στο παρελθόν ή στο μέλλον και γιατί.

  Θα ήθελα να ταξιδέψω στο παρελθόν για να γνωρίσω θρύλους της μουσικής και να ζήσω σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές  όπως συναυλίες και παραστάσεις που γράφτηκαν στην ιστορία.

– Έρωτας με την πρώτη ματιά ή έρωτας κλιμακούμενος; 

Κλιμακούμενος ασυζητητί!

* Άκουσε την Lou Is εδώ ή εδώ

** Η Lou Is θα εμφανιστεί στις 6 Απριλίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, για ένα guilty pleasure party με εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες της disco και pop σκηνής από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, μαζί με την drag queen Mary Sunshine στο πλαίσιο του WOW: Time of My Life.