Μια εβδομάδα μετά την πρεμιέρα της ταινίας Spider-Man: No Way Home και το κινηματογραφικό κοινό βρίσκεται σε ντελίρριο ενθουσιασμού. Ο Dr. Strange έχει μερίδιο σε αυτό, καθώς χθες κυκλοφόρησε το trailer για το In The Multiverse of Madness. Το sequel της ταινίας του 2016 που μας σύστησε τον υπέρτατο μάγο Stephen Strange, έρχεται υπό τη σκηνοθεσία του Sam Raimi, για να μας βάλει στις ακόμα πιο σκοτεινές πλευρές του πολυσύμπαντος.

Αυτό που ξεκίνησε το 2018 με το Spider-Man: Into the Multiverse με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα Miles Morales, συνεχίστηκε το 2021 με τη σειρά «What If..?» που μας εισήγαγε για τα καλά στην έννοια του multiverse. Από τα animation στο live-action και ήταν η στιγμή για τον Spider-Man να μπει στον κόσμο των άπειρων διαστάσεων και να συναντήσει τα κακά παιδιά των Spider-Man από άλλα σύμπαντα, εξαιτίας του λάθους που έκανε ο Dr. Strange στο ξόρκι του για να σβήσει από τη μνήμη του κόσμου πως ο Peter Parker είναι ο Spider-Man.

SPOILER ALERT!!!!!

Οι θεωρίες πριν την κυκλοφορία του No Way Home ήταν πολλές και ως επί το πλείστον επιβεβαιώθηκαν στην ταινία. Μία απ΄αυτές αφορούσε και στην εμφάνιση του Διαβόλου του Χελς Κίτσεν, δηλαδή του Daredevil. Ο Charlie Cox, ο ηθοποιός που υποδύθηκε άριστα τον ρόλο στη σειρά του Netflix, είχε μια σκηνή στο Spider-Man: No Way Home όπου αναλαμβάνει τον Peter Parker ως δικηγόρος, που είναι το φανερό επάγγελμα του Matt Murdock και κάποια στιγμή κάνει κάτι που βάζει φιτιλιά στον Spider-Man. Ο Murdock απαντά ότι είναι απλώς ένας καλά εκπαιδευμένος δικηγόρος. Δεν είναι όμως έτσι.

Η επανεμφάνιση του Daredevil στο MCU μάλλον δεν είναι τυχαία και στο πλαίσιο όλων των επιστροφών που έχει το No Way Home. Ο Daredevil εμφανίζεται εδώ γιατί πιθανότατα θα έχει σημαντικό ρόλο στο σύμπαν της Marvel στη συνέχεια. Ήδη, στο φινάλε της σειράς Hawkeye αναμένεται να δούμε τον Kingpin του D’ Onofrio, τον κύριο Wilson Fisk, σε μια σκηνή που θα δώσει τη σκυτάλη στη σειρά Echo που θα είναι πάνω στον χαρακτήρα της Alaqua Cox. Σε αυτή τη σειρά θα εμφανίζεται ο χαρακτήρας της Maya Lopez-Echo, κόρης του Kingpin, με την οποία συνδέεται ο Daredevil. Παράλληλα, μένει να δούμε αν ο Fisk πεθαίνει όντως στο Hawkeye ή παραμένει ξανά ζωντανός.

Ένα σενάριο πάντως θέλει τον Daredevil να εισάγεται στο σύμπαν της Marvel μέσω της σειράς She Hulk που ετοιμάζεται και θα πρωταγωνιστεί η Tatiana Maslany.

Το Dr. Strange θα αλλάξει ολοκληρωτικά το σύμπαν της Marvel

Από τον Daredevil, πάμε στον Dr. Strange, καθώς η Marvel κυριαρχεί στο φινάλε του 2021 και το διαδίκτυο είναι γεμάτο από συζητήσεις και θεωρίες για σκηνές που είδαμε στις ταινίες και τις σειρές της.

Το trailer του Dr. Strange In The Multiverse of Madness που κυκλοφόρησε χθες, επιβεβαίωσε μια άλλη θεωρία. Μια θεωρία που συνδέεται και με τη σειρά «What If..?». Στο 4ο επεισόδιο της σειράς βλέπουμε τον Dr. Strange να ακολουθεί μια διαφορετική πορεία απ΄αυτή που μας έδειξε η πρώτη ταινία. Έχει το ατύχημα, πηγαίνει στο Νεπάλ, μαθαίνει τη μαγεία, γίνεται ο Υπέρτατος Μάγος, αλλά αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την Πέτρα του Χρόνου για να ανατρέψει τον θάνατο της Christine Palmer.

Όσες φορές κι αν το κάνει όμως, δε μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο. Όταν το συνειδητοποιεί, αναζητά στις πολύ αρχαίες πηγές και στα απαγορευμένα βιβλία τον τρόπο για να σπάσει τη μοίρα, για να διαλύσει το χρόνο στην ουσία. Ο τρόπος για να το κάνει είναι να καταβροχθίσει κάποια τέρατα. Όσο όμως έχει μέσα του τη συνείδηση, δεν μπορεί να το κάνει. Γι΄αυτό διχοτομείται και απορρίπτει όλα τα ευσυνείδητα στοιχεία του. Έτσι, υπάρχουν δύο Dr. Strange. Ο καλός και ο Sinister.

Αυτός μαθαίνει με τον επώδυνο τρόπο ότι δε μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει και βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια παράλληλη διάσταση. Στο τέλος της σειράς «What If..?» εμφανίζεται ξανά, έχοντας αποδεχτεί τον πόνο και συγκεντρώνει τους Avengers που έχουν μείνει ζωντανοί από τη λαίλαπα του Ultron, ώστε να βοηθήσει τον Παρατηρητή να σταματήσουν τον εχθρό.

Στο trailer λοιπόν του sequel του Dr. Strange, βλέπουμε στο φινάλε τον Mordo να λέει στον μάγο ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του σύμπαντος και πώς θα πρέπει να τιμωρηθεί για το ξόρκι που έκανε στο No Way Home. Κι έτσι κάνει την εμφάνισή του ο Sinister Dr. Strange. Στο Multiverse of Madness βλέπουμε και τη Wanda στο aftermath του Wandavision και μοιάζει να έχει καταργήσει κι αυτή τις ηθικές της αναστολές. Άλλωστε, έχει μαύρα νύχια, όπως ακριβώς είχε και η Agatha στο Wandavision, κάτι που σημαίνει ότι εφαρμόζει σκοτεινά μαγικά.

Στο Dr. Strange 2 επίσης, σύμφωνα με το trailer θα δούμε τη μετάβαση της Christine Palmer, της συντρόφου του Strange σε Night Nurse, δηλαδή τη Γιατρό των Εκδικητών, ενώ θα μας συστηθεί για πρώτη φορά η Miss America, μια ηρωίδα που έχει την ικανότητα να δίνει μπουνιές σε διαφορετικές διαστάσεις και να ανοίγει στην ουσία portals.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: η Marvel αφήνει πίσω την πατάτα των Eternals και προχωράει το MCU σε μια εποχή πολυπλοκότητας που όμως μπορεί να ανεβάσει το στάτους της ακόμα πιο ψηλά. Ήδη κατάφερε το 2021 να είναι ξανά κυρίαρχη μετά το 2020 που σιώπησε λόγω πανδημίας. Α, κι ότι ο Strange με τον Spider-Man θα είναι οι νέοι μπροστάρηδες των Avengers.