Ο Timothée Chalamet μπήκε στη ζωή μας τόσο ξαφνικά, που είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιορίσουμε το πότε και το πώς. Ωστόσο, ένα είναι το σίγουρο: είναι το νέο obsession μας.

Από τη Μαριλένα Βασιλειάδη

Το 2021 ήταν ένα έτος παντοκρατορίας για εκείνον. Συμμετείχε σε 3 μεγάλα franchises του σινεμά, είτε ως απόλυτος πρωταγωνιστής είτε ως ίσος μεταξύ πολλών μεγάλων ονομάτων. Η πανδημία τα έφερε έτσι ώστε να δούμε τον Timothée Chalamet στο ίδιο ημερολογιακό έτος στο Dune, το French Dispatch και το Don’t Look Up.

Θα λέγαμε πως ο Timothée Chalamet, το παιδί που ελάχιστοι πήραν χαμπάρι ότι έπαιζε στο Interstellar το 2014, σε ηλικία 17-18 ετών, είναι η σταθερά ασφάλειας για τους σκηνοθέτες. Ή, ακόμα περισσότερο, είναι το τρόπαιο που θέλουν να κατακτήσουν. Όλοι βλέπουν τον Chalamet ως ένα επίτευγμα, όσα κι αν έχουν κάνει στην καριέρα τους. Κι όπως τον αντιμετωπίζουν έτσι οι σκηνοθέτες, το ίδιο ισχύει και για το κοινό, γυναικείο και μη. Αν και είναι ένας πολύ skinny τύπος, με φάτσα αγοριού και όχι άντρα, έχει την ικανότητα να γοητεύει.

Ο 25χρονος ηθοποιός, σίγουρα δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός jeune premier. Αρκετά αδύνατος, όχι ιδιαίτερα γυμνασμένος, με λεπτά, σχεδόν αναγεννησιακά χαρακτηριστικά, στο όριο του gender bending. Ίσως εκεί να βρίσκεται και η τεράστια επιτυχία του. Η εποχή του macho άντρα, α λα Daniel Craig, φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αφού η generation z, η γενιά του ίντερνετ, δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση σε celebrities – γυναίκες και άντρες- που φλερτάρουν με τις ποιότητες του αντίθετου φύλου βλ. Billie Eilish, Harry Styles, K Pop stars.

Ο Chalamet, θα μπορούσε να φορέσει ένα φλοράλ πουκάμισο, ένα ροζ blazer και φούξια παντελόνι και πάλι, να μας κάνει να παραληρούμε για το καταπράσινο βλέμμα του. Παρόλα αυτά, η δημοφιλία του δεν οφείλεται μόνο στην ιδιαίτερη εμφάνιση του, ούτε στο, χωρίς αμφιβολία, πηγαίο ταλέντο του,  που τον κατέστησε υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού στην ταινία Call Me By Your Name. Ο Timothée, έγινε τόσο αγαπητός, κυρίως για την προσωπικότητα του.

https://www.intronews.gr/11403-2-zendaya-neo-icon-hollywood/opinion/portraits/

Ο Timothée Chalamet έχει κατακτήσει καρδιές κοριτσιών με διάσημους γονείς

Χαρισματικός, αστείος, πολλές φορές αμήχανος, μας κάνει να τον νιώθουμε έναν από εμάς. Η συμμετοχή του σε coming-of-age ταινίες, μας έδειξε πως δεν είναι παρά ένα νεαρό αγόρι που ψάχνει να βρει τη θέση του σε αυτόν τον κόσμο, να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητα του. Ακόμα και σε ρόλους που ξεφεύγουν από την νόρμα ενός αθώου αγοριού, ο Tim, παραμένει στα μάτια μας ένα αγόρι αθεράπευτα γοητευτικό μέσα στην σχεδόν ντροπαλή φύση του.

Στην ταινία που τον έκανε για πρώτη φορά παγκοσμίως γνωστό και τον τοποθέτησε στον χάρτη των πιο επιτυχημένων hollywood stars, το Call Me by Your Name, ο Timothée υποδύεται έναν 17χρονο έφηβο, τον Elio, ο οποίος συνάπτει ερωτική σχέση με τον συνάδελφο του πατέρα του και εξερευνά για πρώτη φορά την ομοφυλόφυλη φύση του. Έκτοτε, παρότι ο ίδιος έχει απασχολήσει μόνο για σχέσεις του με  κόρες διασήμων (βλ. Lourdes, κόρη της Madonna και Lilly Rose Depp), ο μύθος γύρω από την σεξουαλικότητα του παραμένει ένας από τους λόγους που καθιστούν τον 25χρονο ηθοποιό ένα από τα πιο hot topics.

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που μας έχει κάνει να γελάσουμε με κάποια γκάφα του, όπως όταν έπεσε από την καρέκλα του σε Q&A της ταινίας Call Me By Your Name, ή όταν υποδύθηκε τον trapper στο Saturday Night Live, θυμίζοντας μας το leaked βίντεο από συμμετοχή του σε σχολική γιορτή, όπου με το ψευδώνυμο Timmy Tim, ραπάρει για το πόσο αγαπάει τη δασκάλα του.

Πρόσφατα, έριξε το διαδίκτυο, με τον χορό της άμμου στη sci-fi ταινία Dune, ενώ μας έχει κάνει να ανυπομονούμε για τα επόμενα κινηματογραφικά του projects, όπως τον break-through ρόλο του ως Bob Dylan, σε biopic του θρύλικού τραγουδοποιού.

Ναι, ο Timothée Chalamet είναι το απόλυτο mainstream είδωλο, αφού έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν οικείο και συγχρόνως τέλειο στα μάτια των περισσοτέρων. Πίσω από τη στόφα ενός μεγάλου υποκριτικού ταλέντου, που τον βοηθάει να προσαρμόζεται πλήρως στον εκάστοτε ρόλο, υπάρχει ακόμα  ο έφηβος Timmy Tim, που ευτυχώς μας έκανε τη χάρη να εγκαταλείψει την wanna be ραπ καριέρα του και να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς του.

* To παρόν κείμενο αναδημοσιεύεται από το 3ο τεύχος του περιοδικού Nitro που κυκλοφορεί στα περίπερα.