Πριν από μερικές εβδομάδες τα μίντια αναπαρήγαγαν μια φωτογραφία του όπου είναι αγκαλιά με τη Rita Ora και την ηθοποιό Tessa Thompson. Με την πρώτη συνδέεται ερωτικά, αλλά για πολλούς αυτή η συνύπαρξη υποδήλωνε κάποιο ερωτικό τρίγωνο. Ο Taika Waititi έφτασε πολύ γρήγορα από το να είναι απλώς ο σκηνοθέτης μιας ταινίας της Marvel, στο να ασχολούνται πια όλοι με την ερωτική του ζωή και να αποτελεί μέρος του gossip talk στο Χόλιγουντ. Φυσικά αυτό δεν είναι που τον ορίζει. Αυτό που τον ορίζει είναι πως έχει γίνει περιζήτητος και πως ό,τι κάνει κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά, καταλήγει σε επιτυχία.

Στο σύμπαν της Marvel ο 46χρονος Νεοζηλανδός με ρίζες από τους Μαορί, κάνει τη φωνή του Korg, του εξωγήινου που γνώρισε ο Thor στο Ragnarok και γίνεται εν τέλει μέλος του έθνους της Άσγκαρντ. Είναι όμως και ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη Marvel, για να διατηρήσει το franchise του Thor τόσο ψηλά. Σκηνοθετεί λοιπόν το Love And Thunder, την 4η ταινία, ενώ θα αναλάβει και τη μετάβαση από τον Thor στην She-Thor, που θα είναι η Natalie Portman.

Η επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα είναι αξιοθαύμαστη και γεμάτη milestones. Ο Taika Waititi, του οποίου ο πατέρας ήταν ιδρυτικό μέλος στη συμμορία μηχανόβιων Satan’s Slaves, είναι ο σκηνοθέτης των δύο πιο εμπορικών ταινιών στη Νέα Ζηλανδία, μία του 2010 (Boy) και μία του 2016 (Wilderpeople).

https://www.intronews.gr/3296-2-minamata-to-hollywood-thavei-johnny-depp

Τότε, το 2016, απέστειλε στη Marvel ένα ταινιάκι για να διεκδικήσει τη θέση του σκηνοθέτη του Ragnarok, όπου είχε κάνει μια συρραφή από κλιπς ταινιών που είχε κατεβάσει από παράνομα torrent και είχε βάλει μουσική επένδυση το Immigrant Song των Led Zeppelin, που χρησιμοποιήθηκε αργότερα στην ταινία.

Η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς και το υπέροχο στυλ του Taika Waititi

Γεννημένος στο Raukokore, περιοχή στη βόρεια μεριά της Νέας Ζηλανδίας, ο Taika Waititi είχε αρκετές tribal επιρροές που έχουν οδηγήσει στο στυλ του και τον έχουν κάνει από τους πιο avant garde καλοντυμένους στο Χόλιγουντ, με τον ίδιο να αυτοαποκαλείται Polynesian Jew, δηλαδή Πολυνησιακός Εβραίος. Παρόλο που είναι Εβραίος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποδυθεί μια καρικατούρα του Χίτλερ στην ταινία JoJo Rabbit που τον έφερε υποψήφιο στα Όσκαρ το 2020, για το διασκευασμένο σενάριο, το οποίο και κέρδισε.

Έχοντας αποφοιτήσει το 1997 από το Victoria University του Γουέλινγκτον, όπου σπούδασε θεατρολογία, ο Taika Waititi θεωρεί τον εαυτό του, περισσότερο απ΄όλα, έναν εικαστικό και έχει στήσει πολλές φορές installations σε εκθεσιακούς χώρους, τόσο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και στις ΗΠΑ. Ίσως από αυτή την καλλιτεχνική σκοπιά να απέκτησε κάποιες σκηνοθετικές μανιέρες, όπως το ότι πολύ συχνά δεν στέλνει σενάρια στους ηθοποιούς και τους τα δίνει κατευθείαν την ώρα του γυρίσματος για να αποτυπώσει την αυθεντική τους αντίδραση στην πλοκή.

Σίγουρα ως μπαμπάς δύο κοριτσιών, είναι ένας πολύ ωραίος τύπος για να σε μεγαλώνει και πια είναι κι ένας πολύ πετυχημένος τύπος. Ο Waititi έχει ήδη στο βιογραφικό του την επιτυχημένη σειρά What We Do In The Shadows, ενώ τη φετινή σεζόν υπογράφει τη σειρά Reservation Dogs, η οποία έχει βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes και θεωρείται η κωμωδία της χρονιάς. Κωμωδία όπως την ορίζει αυτό το τόσο ιδιαίτερο χιούμορ του Taika Watiti με την τόσο υπέροχη προφορά του.