Τα απόνερα του Spider-Man: Far From Home ανοίγουν την πύλη στο απόλυτο χάος του πολυσύμπαντος και στην διάσπαση για τη Marvel. Ο Mysterio ανάγκασε τον Πίτερ Πάρκερ να αποκαλυφθεί στον κόσμο και πλέον όλοι γνωρίζουν ποιον θα αποθεώσουν και ποιον θα κατηγορήσουν για αναλγησία ή ανικανότητα. Είτε μιλάμε για τους συμμαθητές του είτε για τον έξω κόσμο. Ο Πίτερ δε μπορεί να συμβαδίσει με αυτή τη ζωή και αποφασίζει να απευθυνθεί στον Dr. Strange για να σβήσει με τα μαγικά του τη μνήμη του κόσμου.

Αυτή του η επιλογή είναι το κουτί της Πανδώρας, καθώς ξεδιπλώνει μια αλληλουχία πραγμάτων σε διάφορα σύμπαντα, που θα φέρουν τον κόσμο στο χάος και τον Spider-Man σε μια κατάσταση που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγει. Εξ ου και ο τίτλος No Way Home.

Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα:

Η θεωρία για τον Mephisto

Κάποια στιγμή στο trailer υπάρχει μια τοιχογραφία που αναγράφει «devil’s in disguise» και για πολλούς αυτό υποδεικνύει ότι ο διάβολος της Marvel, ο Mephisto, που αναφέρθηκε στο WandaVision για πρώτη φορά στο MCU, έχει εισβάλλει στο σύμπαν του Spider-Man, έχει πάρει τη μορφή του Stephen Strange και μπερδεύει τον Πάρκερ για να τον αιχμαλωτίσει. Αυτό υποστηρίζεται κι από το ότι βλέπουμε τον Strange να ζητάει από τον Πάρκερ να τον αποκαλεί Stephen.

Η παγίδα του Mysterio

Για άλλους πάλι, αυτό που ζει ο Spider-Man στο No Way Home, είναι ακόμα μια ψευδαίσθηση που του έχει δημιουργήσει ο Mysterio.

Ο Daredevil δικηγόρος του Spider-Man

Ίσως πάλι όμως, το Devil’s In Disguise να αναφέρεται στον Διάβολο του Χελς Κίτσεν, το Ματ Μέρντοκ-Daredevil που υποδύθηκε ο Τσάρλι Κοξ στη σειρά του Netflix. Σε μια σκηνή φαίνεται ένας δικηγόρος να αφήνει φακέλους μπροστά στον Πάρκερ που τον ανακρίνουν στην αστυνομία για όλα όσα έγιναν στο Far From Home και μάλλον είναι τα χέρια του Κοξ.

https://www.intronews.gr/disney-elegchos-proodou-gia-tis-treis-seires-tis-marvel

Οι Sinister Six και οι Spider-Man των Μαγκουάιρ και Γκάρφιλντ

Αυτό ήταν το σχεδόν δεδομένο για την τρίτη ταινία. Το trailer μας έδειξε κάποιους από τους κακούς των προηγούμενων ταινιών, ενώ άλλους τους άφησε να εννοηθούν. Ο Octopus, ο Sandman, ο Green Goblin, ο Electro, ο Lizard είναι οι 5 των Sinister Six που αναφέρονται στα κόμικς, όπου όμως κανονικά δε βρίσκεται ο Green Goblin, αλλά ο Vulture με τον Kraven. Καθώς τον δεύτερο δεν τον έχουμε δει στις ταινίες, τότε ο Vulture θα ολοκληρώσει λογικά την ομάδα των supervillains.

Φυσικά, η παρουσία αυτών, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πολυσύμπαν που έχει ανοίξει και σπάσει σε κομμάτια, θα φέρει στον κόσμο του Πίτερ Πάρκερ του Τομ Χόλαντ και τους Spider-Man που υποδύθηκαν οι Τόμπι Μαγκουάιρ και Άντριου Γκάρφιλντ, ενώ για τον πρώτο ίσως δούμε και την MJ της Κίρστεν Ντανστ.

Η κακή μετάλλαξη του Strange

Πάνω σε αυτή τη λογική, ο Stephen Strange που βλέπουμε στο No Way Home ενδέχεται να είναι ένας από τους Strange του Multiverse και μάλιστα μια κακή εκδοχή του, στα πρότυπα που το έχουμε δει στο Rick and Morty. Γι΄αυτό κάνει το λάθος στο ξόρκι και γι΄αυτό η Νέα Υόρκη γίνεται ξανά πολυδιάστατη.

Κάποιοι έχουν πάει ακόμα παραπέρα τη θεωρία και λένε πως ο Stephen Strange που επέστρεψε από το snap του Thanos, ήταν αυτή η κακή εκδοχή και οδήγησε τους Avengers στη νίκη με το θάνατο του Iron-Man και την απώλεια του Στιβ Ρότζερς, ακριβώς για να διευκολύνει το έργο της κυριαρχίας του σε αυτό το πολυσύμπαν, αφού στο δικό του οι Avengers είναι πλήρεις και τον εμποδίζουν.

Η απορία με το Κουτί

Ο Spider-Man κρατάει ένα κυβικό κουτί στα χέρια του και όλοι αναρωτιούνται γιατί το πήρε από το Ιερό της Νέας Υόρκης. Όπως παράξενο είναι που το Ιερό είναι χιονισμένο και κανείς δεν κάνει κάποιο μαγικό να φύγει το χιόνι. Για πολλούς το Κουτί που κρατάει ο Πάρκερ είναι το κλειδί για να ξεφύγει από το multiverse και να κλείσει το portal που άνοιξε ο Strange.

Όλα τα παραπάνω εκκινούν έναν νέο χάρτη για το Marvel Cinematic Universe, με την ταινία αυτή να αποτελεί το κλειδί για να ξεκλειδώσει την πίστα του Multiverse of Madness, δηλαδή τη δεύτερη ταινία Dr. Strange, όπου ενώνεται με τη Wanda, η οποία πρώτη, στη σειρά της Disney, έδωσε τα πρώτα στοιχεία και τις σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από μια παραπλανητική αποτύπωση του σύμπαντος.