Το τιμάμε το Disney+ εδώ στο Intronews. Μπορεί να μην είναι (ακόμα;) τόσο δημοφιλές όσο το Netflixαλλά αξίζει σίγουρα τη μηνιαία συνδρομή μας. Εκεί θα βρείτε από Marvel, Star Wars και μεγάλα franchises μέχρι οσκαρικές ταινίες. Από κλασικά αριστουργήματα της Disney μέχρι σύγχρονα διαμαντάκια του animation. Από βραβευμένα ντοκιμαντέρ μέχρι πρωτότυπο περιεχόμενο, θρυλικές σειρές που έχουν περάσει στην ιστορία και ολοκαίνουργιες τηλεοπτικές ιστορίες που μονοπωλούν τώρα το ενδιαφέρον.

Στη λίστα που ακολουθεί ξεχωρίζουμε τις δικές μας ταινίες από τον μακροσκελή κατάλογο του Disney+ για για να ξεφύγεις από τα βαριά πασχαλιάτικα.

Τι ταινίες να δεις το Πάσχα στο Disney+

Little Miss Sunshine

Η Σέριλ Χούβερ (Τόνι Κολέτ) είναι μητέρα δύο παιδιών που εργάζεται πολλές ώρες και κατοικεί στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού. Ο αδερφός της, Φρανκ (Στιβ Καρέλ), είναι ομοφυλόφιλος μελετητής του Γάλλου συγγραφέα Μαρσέλ Προυστ, ο οποίος μένει προσωρινά στο σπίτι της οικογένειας μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας του ίδιου. Ο σύζυγός της, Ρίτσαρντ (Γκρεγκ Κινίαρ), πασχίζει να χτίσει την καριέρα του ως ομιλητής που δίνει κίνητρο στους ανθρώπους και τους βοηθά να θέσουν στόχους.

Ο Ντουέιν (Πολ Ντέινο), γιος της Σέριλ από προηγούμενο γάμο της, είναι ένας δυστυχισμένος έφηβος που έχει πάρει όρκο σιωπής μέχρι να πραγματοποιήσει το όνειρό του που είναι η εισαγωγή στη Σχολή Ικάρων των Η.Π.Α. και να καταφέρει να γίνει πιλότος δοκιμών. Ο αθυρόστομος πατέρας του Ρίτσαρντ, Έντγουιν (Άλαν Άρκιν), βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πρόσφατα του έγινε έξωση από το γηροκομείο για χρήση και πώληση ηρωίνης, μένει με την οικογένεια. Έχει στενή σχέση με την επτάχρονη εγγονή του, Όλιβ (Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν).

Όταν η Όλιβ μαθαίνει ότι έγινε δεκτή στο διαγωνισμό ομορφιάς «Little Miss Sunshine» που λαμβάνει χώρα σε δύο μέρες στην παραλιακή πόλη Ρεντόντο Μπιτς της Καλιφόρνια, ενθουσιάζεται. Παρ’ όλα αυτά, για οικονομικούς αλλά και διάφορους λόγους απλής λογικής, ο μόνος τρόπος για να γίνει το ταξίδι είναι αν πάει μαζί της όλη η οικογένεια. Παρά την αρχική αντίδραση των Ρίτσαρντ, Ντουέιν και Φρανκ, οι οποίοι δεν θέλουν να ταξιδέψουν, τελικά αποφασίζουν να υποστηρίξουν την Όλιβ και ξεκινούν το ταξίδι των 800 μιλίων (1.300 χιλιόμετρα) με το παλιό κίτρινο αυτοκίνητο τύπου Volkswagen T2 Microbus.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας είναι πολλές, ενώ τα όλο και αυξανόμενα μηχανικά προβλήματα του βαν δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το ταξίδι. Όταν ο συμπλέκτης του βαν χαλάει στις πρώτες ώρες του ταξιδιού, η οικογένεια ανακαλύπτει ότι πρέπει να σπρώχνει το βαν μέχρι αυτό να φτάσει τα 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) την ώρα και τότε να τρέξει και να πηδήξει μέσα. Αργότερα, η κόρνα αρχίζει να χτυπά χωρίς σταματημό, με αποτέλεσμα να σταματήσει στο δρόμο την οικογένεια η αστυνομία.

Καθώς η σειρά της Όλιβ για να εμφανιστεί στο διαγωνισμό ταλέντων των καλλιστείων πλησιάζει, ο Ρίτσαρντ και ο Ντουέιν καταλαβαίνουν ότι η Όλιβ θα εξευτελιστεί και θέλοντας να προστατεύσουν τα αισθήματά της, τρέχουν στα αποδυτήρια για να την αποτρέψουν από το να εμφανιστεί. Η Σέριλ, παρ’ όλα αυτά, επιμένει να «αφήσουν την Όλιβ να είναι η Όλιβ» και η Όλιβ αποφασίζει να ανέβει στη σκηνή.

Με χαρά εκτελεί το χορευτικό νούμερο που της έμαθε ο παππούς της, το οποίο όμως θυμίζει εμφάνιση καμπαρέ. Η Όλιβ αγνοεί αθώα τη σκανδαλώδη και τρομαγμένη αντίδραση του κοινού. Οι οργανωτές των καλλιστείων είναι έξαλλοι και απαιτούν η Σέριλ και ο Ρίτσαρντ να απομακρύνουν την Όλιβ από τη σκηνή. Αντίθετα, το ένα μετά το άλλο τα μέλη της οικογένειας ανεβαίνουν στη σκηνή και χορεύουν μαζί με την Όλιβ, ενώ ο Ρίτσαρντ αποτρέπει τους διοργανωτές από το να αγγίξουν την κόρη του.

Ζουζούνια (A Bug’s Life)

Η ταινία του Disney+ αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειες του Φλικ – ενός συνηθισμένου μυρμηγκιού με ασυνήθιστες, όμως, ιδέες – καθώς προσπαθεί να σώσει την αποικία του από μια συμμορία άπληστων ακρίδων, με αρχηγό τους τον κακό Χόπλας.

Οι προσπάθειες του Φλικ, όμως, μοιάζουν καταδικασμένες να αποτύχουν μια και αντί να προσλάβει επαγγελματίες πολεμιστές, στρέφεται σε μια ομάδα άνεργων καλλιτεχνών ενός… τσίρκου ψύλλων!

Jungle Cruise

Ο Ντουέιν Τζόνσον και η Έμιλι Μπλαντ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την απολαυστική περιπέτεια του Disney+.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα και η Δρ. Λίλι Χότον, μια παθιασμένη εξερευνήτρια βάζει σκοπό της ζωής της να εισβάλλει στο ανδροκρατούμενο χώρο της επιστήμης και να φτάσει μέχρι τον Αμαζόνιο προκειμένου να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με θεραπευτικές δυνάμεις που θα μπορέσει να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Για να το καταφέρει πρέπει να επιστρατεύσει τον μάλλον όχι και τόσο ανθεκτικό στις περιπέτειες αδερφό της και να εμπιστευτεί έναν όχι και τόσο αξιόπιστο καπετάνιο που θα τους οδηγήσει μέσα από τα ορμητικά, γεμάτα κινδύνους, νερά της ζούγκλας.

Ο,τι θα ακολουθήσει θα είναι ένα (τύπου) κυνήγι θησαυρού που θα βρει τους τρεις αταίριαστους συνταξιδιώτες απροετοίμαστους απέναντι σε όσους τους έχουν πάρει στο κατόπι με φόντο το γεωπολιτικό χάρτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και των θρύλων που κρύβει ο Αμαζόνιος.

Εάν λατρεύετε τις κωμωδίες δράσης, τότε σίγουρα θα απολαύσετε τη συγκεκριμένη.

Τις 3 ταινίες «Μια Νύχτα στο Μουσείο»

Μια νύχτα στο μουσείο (Night at the Museum)

Είναι μία από τις πιο γνωστές ταινίες του Μπεν Στίλερ, καθώς ο αγαπημένος νυχτοφύλακας στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λάρι Ντέιλι έγινε παιχνίδι και μετέτρεψε ένα ολόκληρο επάγγελμα σε θρύλο. Ο πρωταγωνιστής στην ταινία του Disney+ είναι ένας διαζευγμένος πατέρας που, προκειμένου να εντυπωσιάσει τον γιο του, πιάνει δουλειά ως νυχτοφύλακας στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά καθώς μόλις το μουσείο κλείσει, τα εκθέματα -άλλα φιλικά, άλλα απειλητικά- ζωντανεύουν. Η εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας δημιούργησε δύο ακόμη ταινίες. 

Μια νύχτα στο μουσείο 2 (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian)

O Λάρι Ντέιλι είναι πλέον ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχοντας παρατήσει εδώ και αρκετό καιρό τη δουλειά του νυχτοφύλακα στο μουσείο. Σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του στους παλιούς του φίλους-εκθέματα μαθαίνει ότι αυτοί πρόκειται να μεταφερθούν στο γιγάντιο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Μαζί τους όμως θα ταξιδέψει και η χρυσή πλάκα που θα “ξυπνήσει” δεκάδες ιστορικές μορφές κι επικίνδυνα πλάσματα…

Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ (Night at the Museum: Secret of the Tomb)

Όταν η μαγεία η οποία «ξυπνάει» τα εκθέματα του μουσείου αρχίσει να εξασθενεί, ο Λάρι Ντέιλι αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, ενώνοντας αγαπημένους και νέους χαρακτήρες από όλο το φάσμα της παγκόσμιας Ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι, ως την άλλη άκρη του κόσμου.

Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωες μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη που τους χαρίζει ζωή ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα που είχαν ως εκθέματα;

Οι Ρόμπιν Ουίλιαμς, Όουεν Ουίλσον, Νταν Στίβενς, Μπεν Κίνγκσλει, Στιβ Κούγκαν και Ρίκι Ζερβέ θα έρθουν κοντά, μέσα από τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων 3.000 χρόνων.

Τις 5 ταινίες Ice Age

Δεν ξέρουμε αν είσαι αυτός που τα έβλεπε στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αλλά οι 5 animation ταινίες Ice Age είναι ιδανικές για να βρεις και πάλι το παιδί μέσα σου το Πάσχα. Εμεις τις προτιμάμε στα ελληνικά, ο Σιντ είναι ξεκάθαρα ο αγαπημένος μας χαρακτήρας, όπως και ο Σκρατ που περνάει των παθών του τον τάραχο για ένα βελανίδι, ενώ από τη 2η ταινία και μετά, μπαίνουν στο κάδρο και τα δύο πόσουμ, αδέρφια της Έλι, ο Κρας κι ο Έντι.

Το καλύτερο από τις 5 ταινίες είναι το 3ο όπου ανακαλύπτουν τον κόσμο των δεινοσαύρων και κατά σειρά τοποθετούμε τις ταινίες ως εξής: 3, 5, 2, 4, 1.