Είναι μια Πέμπτη από εκείνες τις Πέμπτες που δεν εμπνέεσαι να σηκωθείς και να πας σε κάποιο θερινό σινεμά. Βλέπεις τα stories φίλων και γνωστών στα social από νησιά κι εσύ είτε δεν έχεις φύγει ακόμα είτε δεν θα φύγει καθόλου. Και θες να κάτσεις στον καναπέ, να δεις ταινία. Αλλά ξέρεις πως πάλι θα φας μια ώρα να ψάχνεις τι θα δεις και θα βαρεθείς. Γι’ αυτό ψάξαμε εμείς και βρήκαμε 5 ταινίες που δεν τις έχουν δει πολλοί και θα σου δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό που ψάχνεις.

Confess Fletch

ταινίες να δεις σήμερα Confess Fletch

Από τότε που τελείωσε το Mad Men, ο Τζον Χαμ δεν έχει δείξει κάπου πως έχει το μέγεθος για να είναι πρωταγωνιστής σε ταινία, ειδικά σε μεγάλο πρότζεκτ. Γι’ αυτό έχει αρκεστεί σε διάφορους συμπληρωματικούς ρόλους, ξέροντας πως βγάζει μια χαρά τα προς το ζην από τις επαναλήψεις.

Με το Confess Fletch πάντως, που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, έδειξε πως μπορεί να είναι κεντρικό κομμάτι σε καλά πρότζεκτ. Είναι μια από εκείνες τις ταινίες που έχουν αρκετό μαύρο χιούμορ, συνδυασμένο με μυστήριο και περιπέτεια. Κάτι σαν το Bad Times At the El Royale, όπου έπαιζε επίσης ο Χαμ.

Στο Confess Fletch, ο Χαμ υποδύεται τον ντετέκτιβ Ίργουιν Φλετς, ο οποίος ερευνά μια υπόθεση κλεμμένων έργων τέχνης και με κάποιο τρόπο καταλήγει να είναι βασικός ύποπτος σε μια δολοφονία. Για να βγάλει καθαρό το τομάρι του, θα πρέπει να ερευνήσει τις ζωές μιας μεγάλης λίστας υπόπτων, στην οποία βρίσκεται και το όνομα της κοπέλας του.

Βρες την ταινία στο Cosmote TV.

That Evening Sun

Πίσω στο 2017, ήταν η ταινία Lucky με τον Χάρι Ντιν Στάντον που κέρδιζε την καρδιά μας. Λίγες εβδομάδες μετά το τέλος των γυρισμάτων, ο Στάντον πέθανε, όπως ακριβώς το έλεγε η ταινία. Ε, το That Evening Sun είναι μια αντίστοιχης φιλοσοφίας ταινία από το 2009, απλώς δεν επικεντρώνεται τόσο στην υπαρξιακή αναζήτηση ενός άνδρα 90 χρονών, όπως το Lucky. Έχει ένα στόρι, στο οποίο ο Άμπνε Μίτσαμ παρατάει το γηροκομείο που τον έχουν κλείσει τα παιδιά του και επιστρέφει στο αγρόκτημα του για να ζήσει εκεί τα τελευταία του χρόνια.

Θα δει όμως ότι ο γιος του το έχει παραχωρήσει προς εκμετάλλευση σε μια εκνευριστική οικογένεια, που όμως δε μπορούν να το διαχειριστούν οικονομικά. Οπότε, ο Μίτσαμ θα μείνει σε ένα σπιτάκι εκεί κοντά και θα περιμένει τη στιγμή που θα φύγουν. Στο μεσοδιάστημα, μπλέκεται στα πόδια τους και καταφέρνει να τους εκνευρίσει.

Θα βρεις την ταινία στο Cosmote TV.

Secret Life of Walter Mitty

Πόσες φορές έχετε ενθουσιαστεί με ταινίες του Μπεν Στίλερ; Με το Μια Νύχτα Στο Μουσείο και με αυτή εδώ. Ο Γουόλτερ Μίτι δουλεύει σε έναν εκδοτικό όμιλο και είναι υπεύθυνος για τα αρνητικά των φωτογραφιών. Η ζωή του είναι μονότονη. Όταν αρχίσουν οι φήμες για πώληση του οίκου και αλλαγή του προσωπικού, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια αναζήτησης για τον πιο ριψοκίνδυνο φωτογράφο του ομίλου, αφήνοντας στην άκρη τις βυθίσεις στη φαντασία του και ζώντας τον ρομαντισμό και την περιπέτεια στην πραγματική ζωή.

Θα το βρεις στο Disney+.

Captain Fantastic

Η ταινία που έβαλε ξανά στον χάρτη τον Βίγκο Μόρτενσεν και του έδωσε υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2017. Στο Captain Fantastic υποδύεται έναν πατέρα 6 παιδιών που μεγαλώνουν σαν πρωτόγονοι σε ένα δάσος κάπου στα Απαλλάχια Όρη, με τα μικρά παιδιά να παιρνούν από μια τελετή ενηλικίωσης κυνηγώντας.

ταινίες να δεις σήμερα captain fantastic

Δεν έχει όμως απαρνηθεί τα σπουδαία βιβλία κι έτσι τα εκπαιδεύει για να μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τον καπιταλισμό, την ανθρώπινη ιστορία κτλ. Και με αυτό το forest schooling, τα παιδιά είναι πιο έξυπνα από κάθε άλλο παιδί που πηγαίνει σχολείο. Το βλέπει όταν ταξιδεύει από το δάσος που μένουν, στην πολιτεία των πεθερικών του και μένει για μια μέρα στο σπίτι της αδελφής του. Τα παιδιά της δεν έχουν καμία βασική γνώση.

Όταν όμως τα δικά του παιδιά δουν αυτόν τον τρόπο ζωής που ο ίδιος και η μητέρα τους, όσο ζούσε και πριν πεθάνει από ανίατη ασθένεια, έχουν απορρίψει, τότε θα επέλθει σύγκρουση. Μια σύγκρουση που θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια των γονιών της μητέρας να πάρουν την κηδεμονία των παιδιών.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

A Hidden Life

Ο Τέρενς Μάλικ μας έχει προσφέρει απίστευα συγκινητικές ιστορίες, με το Tree of Life να είναι το κορυφαίο του έργο. Το A Hidden Life πάντως είναι μια επίσης πολύ δυνατή ιστορία για τον Φρανκ, έναν Γερμανό που αρνείται να πάει να παλέψει για το Γ’ Ράιχ και να σκοτώσει Εβραίους, οπότε κρύβεται με τη γυναίκα του στα βουνά. Γρήγορα όμως οι συντοπίτες μαθαίνουν ότι είναι αντιρρησίας συνείδησης και τον κρίνουν ως προδότη. Οπότε, αρχίζει ο χαφιεδισμός και ο Φρανκ καταλήγει ανά διαστήματα να περνάει από ανακρίσεις και φυλακές. Μια μέρα, φυλακίζεται οριστικά.

Το A Hidden Life βρίσκεται στο Ertflix.