Δόθηκε στο φως της δημοσιότητας από το Netflix το τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ «Depp v. Heard». Αφορά την πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ που έγινε τον περασμένο χρόνο φέρνοντας στην επιφάνεια σοκαριστικές λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή.

Όπως αναφέρει η διάσημη πλατφόρμα, η μίνι σειρά των 3 επεισοδίων έχει ως «στόχο να παρουσιάσει μια ουδέτερη οπτική για το τι συμβαίνει όταν το δικαστήριο της κοινής γνώμης αρχίζει να επισκιάζει την πραγματικότητα».

Ενώ θα προβάλλει την «κατάθεση και των δύο δίπλα δίπλα, χρησιμοποιώντας πλάνα από 200 ώρες ζωντανής μετάδοσης της δίκης από τα κεντρικότερα δελτία ειδήσεων και τους πολίτες-σχολιαστές στο TikTok και το Twitter».

Η Έμα Κούπερ ανέλαβε την σκηνοθεσία η οποία έχει υπογράψει μεταξύ άλλων το ντοκιμαντέρ σχετικά με τον θάνατο της Μονρόε το 2022 «The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes». Το «Depp v. Heard» θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου.

Ντοκιμαντέρ «Depp v. Heard»: Γιατί η δίκη απασχόλησε τη show business

Η δίκη έγινε στην κομητεία του Φέρφαξ της Βιρτζίνια, κράτησε έξι εβδομάδες και αποκάλυψε πάρα πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική σχέση του ζευγαριού. Ο Ντεπ ζήτησε από τη σύζυγό του το ποσό των 50 εκ. δολαρίων ως αποζημίωση για κείμενο που είχε γράψει στην εφημερίδα Washington Post το 2019. Το όνομα του ηθοποιού δεν αναφερόταν μεν μέσα στο άρθρο, το οποίο αφορούσε στην ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή, την οποία τελικά κέρδισε, με αποτέλεσμα η Χερντ να καταδικαστεί σε πρώτη φάση να πληρώσει το ποσό των 15 εκ. δολαρίων.

Johnny Depp

Η υπόθεση δεν έφτασε στο Εφετείο, καθώς η Χερντ αποφάσισε να σταματήσει τη δικαστική διαμάχη από τη δική της πλευρά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια, πως συμφωνεί με την απόφαση. Μετά το τέλος της δίκης η Χερντ μετακόμισε με το παιδί της στην Ισπανία, ενώ ο Ντεπ επέστρεψε στο κόκκινο χαλί και συγκεκριμένα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.