Μπορεί όταν ακούμε το όνομα του Ρένου Χαραλαμπίδη το μυαλό μας να πηγαίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου στην ταινία «Φθηνά Τσιγάρα», όμως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει δώσει ένα ακόμα διαμάντι στον ελληνικό κινηματογράφο και το Ertflix δίνει την ευκαιρία να το (ξανα)δεις.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η πιο ωραία ελληνική μαύρη κωμωδία ακούει στο όνομα «4 Μαύρα Κοστούμια», μια ταινία ατάκα στην ατάκα. Είναι τόσο απολαυστική, έχει διάρκεια 88 λεπτά και είναι διαθέσιμη στο Ertflix μέχρι και το Σάββατο, επομένως μη χάνεις την ευκαιρία και πάτα το play απόψε κιόλας.

Ertflix

Η υπόθεση της ταινίας «4 Μαύρα Κοστούμια» πραγματεύεται τη δύσκολη και ζόρικη ζωή τεσσάρων ανδρών, που εργάζονται στο γραφείο τελετών «Μεσσίας». Μια οικογενειακή επιχείρηση που πηγαίνει από γενιά σε γενιά, καταλήγοντας στα χέρια του Μάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να μπει σε αυτή τη μακάβρια δουλειά.

Η αγάπη του για τον τζόγο και η καθόλου αγάπη του για τη δουλειά αυτή, τον οδήγησε όμως στη χρεοκοπία. Ο ίδιος προσπαθεί να βγάλει χρήματα μοιράζοντας επαγγελματικές κάρτες του γραφείου τελετών σε ηλικιωμένους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, και αναζητά παράλληλα αυτή τη μία ευκαιρία που θα τον κάνει πλούσιο από τη μία μέρα στην άλλη για να αφήσει τις κάσες μια και καλή. Όπως και οι υπόλοιποι τρεις.

Όλοι τους ξεκίνησαν το επάγγελμα ως προσωρινή βιοποριστική λύση (προσωρινά προσωρινός που λέει και ο Ζουγανέλης ως Κυριάκος), αλλά τελικά έμειναν σε αυτό για χρόνια. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν όταν η ευκαιρία για να βγάλουν πολλά χρήματα έρχεται, αλλά με μία προϋπόθεση.

Ertflix

Αυτή η προϋπόθεση είναι η τελευταία επιθυμία Έλληνα αποθανόντα που ζούσε στη Κόστα Ρίκα, η οποία είναι να τον πάνε οι νεκροθάφτες από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας για ταφή, με τα πόδια. Ο δικηγόρος του αποθανόντα εντοπίζει τους τέσσερις πρωταγωνιστές και τους δίνει την ευκαιρία να βγάλουν μεγάλο κέρδος, αν δεχτούν.

Το πληγωμένο γόητρο και η ανάγκη να ξεφύγουν από τις κάσες και τις κηδείες, οδηγούν τον Μάκη στην αποδοχή της πρότασης. Έτσι οι τέσσερις τους, καταλήγουν να κουβαλούν το φέρετρο, μέσα στη ζέστη και φορώντας τα κοστούμια τους, με προορισμό τη Βοιωτία. Αυτό το… ταξίδι που θα οδηγήσει σε μια Οδύσσεια θα μετατραπεί σ’ ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Τα «4 Μαύρα Κοστούμια» είναι πολλά περισσότερα από μία μαύρη κωμωδία. Πραγματεύεται τη ζωή και τον θάνατο, την επιτυχία και την αποτυχία, την αισιοδοξία και την απογοήτευση και όλα αυτά παρουσιάζοντας τα με γέλιο και συγκίνηση.

Το Ertflix ευτυχώς δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν την έχουν δει, να τη μάθουν:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης, Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος. Συμμετέχουν: Τιτίκα Σαριγκούλη, Δημήτρης Βερύκιος, Μπάμπης Σπανός, Νίκος Κουρούκλης, Ελεάννα Καρανδεινού, κ.α. Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας, Μουσική & Μουσική επιμέλεια: Ρένος Χαραλαμπίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Ζιάκας.