Στα σκαριά βρίσκεται πλέον η βιογραφική ταινία του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Ίλον Μασκ, μετά τη λήξη μιας «πολεμικής» περιόδου για τα δικαιώματα της πρόσφατης βιογραφίας, που έληξε με νικητή την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Α24.

Μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων, η βιογραφία του Ίλον Μασκ από τον Γουόλτερ Ίσακσον αναμένεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Ντάρεν Αρονόφσκι, που μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Μαύρος Κύκνος», «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» και το πρόσφατο «Η φάλαινα».

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η Α24 θριάμβευσε σε έναν «έντονο ανταγωνισμό» στον πόλεμο προσφορών για την απόκτηση της βιογραφίας, η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο. Το βιβλίο δέχθηκε ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια, με τον βρετανικό Guardian να το χαρακτηρίζει «βαρετό και χωρίς διορατικότητα».

Ο συγγραφέας είναι πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN και συγγραφέας μιας σειράς βιογραφιών, μεταξύ των οποίων του Χένρι Κίσινγκερ, του Φραγκλίνου και του Αϊνστάιν. Η βιογραφία για τον Στιβ Τζομπς έγινε μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε το 2015 στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Φασμπέντερ και την Κέιτ Γουίνσλετ, σε σενάριο Άαρον Σόρκιν και σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ.

Στην ταινία «Η Φάλαινα», δια χειρός Αρονόφσκι, ο πρωταγωνιστής Μπρένταν Φρέιζερ κέρδισε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, ενώ ο Αρονόφσκι ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για τον «Μαύρο Κύκνο», με την Νάταλι Πόρτμαν να κερδίζει το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου.

Ίλον Μασκ: Έρχεται σε ταινία η βιογραφία του