Η είδηση ότι οι ηθοποιοί αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία τους ερχόμενοι σε συμφωνία με το Hollywood μετά από μεγάλο διάστημα έντονης αντιπαράθεσης που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη βιομηχανία, ήχησε ευχάριστα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.

Κάποια από τα project που ετοιμάζονταν, μάλιστα, πρόκειται να επηρεαστούν άμεσα από αυτή την εξέλιξη και ο Guardian έφτιαξε μια λίστα με τα σημαντικότερα και το τι συμβαίνει πίσω από τα… παρασκήνια:

Deadpool 3

Πρόκειται για μια από τις πιο υψηλές παραγωγές που «πάγωσαν» όταν τέθηκε σε ισχύ η απεργία, αφού είχε ήδη χτυπηθεί από την απεργία των σεναριογράφων.

Η ταινία πιστεύεται ότι είχε ολοκληρωθεί κατά 50% εκείνη την εποχή και τώρα θα είναι μια από τις πρώτες που θα επιστρέψει στην «παραγωγή». Παρότι κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί όντως να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2024, το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να την περιμένουμε στα τέλη του επόμενου καλοκαιριου.

Gladiator 2

Η συνέχεια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ είχε περάσει διάφορες περιπέτειες πριν τελικά πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσει. Δύο μήνες αργότερα, ωστόσο, ήρθε η απεργία των ηθοποιών. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν σύντομα αλλά θα γίνουν αιτία να καθυστερήσουν άλλες παραγωγές όπως για παράδειγμα το The Last of Us, με δεδομένο ότι ο πρωταγωνιστής, Πέδρο Πασκάλ, δεν μπορεί να σπάσει σε δύο κομμάτια.

The White Lotus

Hollywood

Η τρίτη σεζόν της βραβευμένης κωμωδίας του Μάικ Γουάιτ, όπως και άλλες εκπομπές του HBO, είχε μεταφερθεί στο 2025 ως αποτέλεσμα και των δύο απεργιών. Με το τέλος της απεργίας των συγγραφέων, ο Γουάιτ είπε στο Entertainment Weekly ότι ολοκλήρωνε το σενάριο και τώρα, με το τέλος και της δεύτερης απεργίας, πιθανότατα θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε νέα για το καστ. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία μόνο της Natasha Rothwell, που υποδυόταν την Belinda στην πρώτη σεζόν.

Beetlejuice 2

Η συνέχεια της επιτυχία του Τιμ Μπάρτον είχε μόλις δύο ημέρες στα γυρίσματα, όταν ξεκίνησε η απεργία των ηθοποιών. Η Warner είχε υπολογίσει ότι η ταινία θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο του 2024 κάτι που σύμφωνα με τον Guardian δεν μοιάζει ανέφικτο να συμβεί παρά την καθυστέρηση μια και σύμφωνα με τον Μπάρτον, είναι κατά 99% ολοκληρωμένη.

Maestro

Η βραβευμένη με Όσκαρ βιογραφική ταινία του Leonard Bernstein ήταν η ελπίδα του Netflix να αποσπάσει σημαντικά βραβεία των μεγάλων βραβείων του Netflix της χρονιάς και ακολούθησε την αναμενόμενη διαδρομή, δεδομένων των υψηλών προσδοκιών, κάνοντας πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας πριν προβληθεί στα φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Αλλά ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης του, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, περιορίστηκε σε σύντομες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και δεν είχε τον κατάλληλο χρόνο να διαφημίσει το Maestro κάτι που αναμένεται να κάνει κατά κόρον τώρα, αφού πλέον επιτρέπεται η διαφημιστική δραστηριότητα.

Venom 3

Hollywood, παραγωγές

Μια από τις παραγωγές που έπεσαν θύμα των απεργιών είναι και το τρίτο μέρος του Venom που έχει πετύχει ως τώρα έσοδα ύωους 1,3 δισ. δολαρίων παγκοσμίως.

Η ημερομηνία πρεμιέρας του φιλμ με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο, αλλά η Sony μόλις ενημέρωσε ότι τελικά πάει για τον Νοέμβριο του 2024.