Το Σάμερλιν είναι μια κοινότητα στην κοιλάδα του Λας Βέγκας της Νότιας Νεβάδα. Βρίσκεται στην άκρη του Σπρίνγκ Μάουντενς και του Ρεντ Ροκ Κάνιον στα δυτικά, είναι εν μέρει εντός των επίσημων ορίων της πόλης του Λας Βέγκας και εν μέρει εντός της μη ενσωματωμένης κομητείας Κλαρκ. Εκεί που τώρα είναι έρημος θα χτιστεί το νέο Χόλιγουντ.

Δύο μεγάλες εταιρείες προχωρούν τα σχέδια για την κατασκευή ενός κινηματογραφικού στούντιο αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανάπτυξης μικτής χρήσης στο Σάμερλιν.

Το τεράστιο έργο από την Howard Hughes Holdings, τον κατασκευαστή του Σάμερλιν, και τη Sony Entertainment, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη (20/3) από την Επιτροπή Ζωνών της Κομητείας Κλαρκ, θα μπορούσε να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στο δυτικό Λας Βέγκας.

Δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα κατασκευής για το έργο του νέου Χόλιγουντ.

Η ιδέα για το έργο του νέου Χόλιγουντ χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Howard Hughes Holdings, Ντέιβιντ Ορίλι, διάβασε μια ιστορία στο Las Vegas Review-Journal όπου ο ηθοποιός Μαρκ Γουόλμπεργκ μίλησε για τη μετακόμιση του στο Λας Βέγκας και το όραμά του για ένα κινηματογραφικό στούντιο στην πόλη.

Χόλιγουντ
Ο ηθοποιός Μαρκ Γουόλμπεργκ. Photo Credit: Getty Images

Ο Ορίλι μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στο Review-Journal είπε ότι σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο και κανόνισε μια συνάντηση με τον Γουόλμπεργκ για να μιλήσει για την ιδέα του Χόλιγουντ. Αυτό οδήγησε λίγες μέρες αργότερα, ο Ορίλι να πετάξει στο Λας Βέγκας για να συναντηθεί με τον Τόνι Βινσικέρα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Pictures Entertainment.

Η Επιτροπή Ζωνών της Κομητείας Κλαρκ ενέκρινε πολλαπλές πολεοδομικές αλλαγές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των Summerlin Production Studios και του περιβάλλοντος έργου μικτής χρήσης στο Town Center Drive. Όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα περιλαμβάνει 10 κτίρια με περίπου 46451.52 τετραγωνικά μέτρα σχεδιασμένα για να υποστηρίξουν ένα κινηματογραφικό στούντιο και εγκαταστάσεις παραγωγής.

Η ανάπτυξη μικτής χρήσης θα περιλαμβάνει 9.290304 τετραγωνικά μέτρα χώρου λιανικής, εστιατορίου και γραφείων για την υποστήριξη του κινηματογραφικού στούντιο, μιας εγκατάστασης έκτακτης ανάγκης και δορυφορικού γραφείου για τη διοίκηση της κομητείας Κλαρκ, παράλληλα με έναν ήδη κατασκευασμένο πυροσβεστικό σταθμό της κομητείας Κλαρκ.

Χόλιγουντ
Κατασκευή κτηρίων στην κοινότητα Σάμερλιν στην κοιλάδα του Λας Βέγκας Photo Credit: Getty Images

Ο Ορίλι δήλωσε ότι ο στόχος με το έργο είναι να δημιουργηθεί ένα δεύτερο εμπορικό κέντρο στο Σάμερλιν και θέλει να δημιουργήσει περίπου 10.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο Γουόλμπεργκ βοηθά το έργο σε ρόλο συμβούλου, δήλωσε ο Βινσικέρα, και το επόμενο βήμα είναι να συνεργαστεί με το γραφείο του κυβερνήτη Τζο Λομπάρντο και το πολιτειακό νομοθετικό σώμα για να επεκτείνει το πρόγραμμα πίστωσης φόρου ταινιών της Νεβάδα.

Ο Ορίλι πρόσθεσε ότι η Howard Hughes Holdings και η Sony Pictures είναι έτοιμες να κάνουν την αρχική επένδυση για την κατασκευή ολόκληρου του έργου πριν δουν οποιεσδήποτε φορολογικές πιστώσεις από το κράτος ως ένδειξη πίστης για το έργο.

Ο Βινσικέρα δήλωσε ότι η διακλάδωση στο Λας Βέγκας με ένα στούντιο είναι ένα άλλο σημάδι των καιρών στο μεταβαλλόμενο τοπίο παραγωγής ταινιών μακριά από το παραδοσιακό επίκεντρο της βιομηχανίας, το Χόλιγουντ.

«Είναι ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι», είπε, αναφερόμενος στην Καλιφόρνια, όπου ο κινηματογράφος και η τηλεόραση αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της βιομηχανίας εδώ και δεκαετίες, «και υπάρχει ένα τεράστιο ποσό πλεονεκτημάτων (στην οικοδόμηση στο Λας Βέγκας) και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε πολλές υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην πολιτεία της Νεβάδα.

Και η μέση αμοιβή για τους υπαλλήλους μας (παραγωγής) είναι περίπου 100.000 δολάρια και δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας σε άλλες επιχειρήσεις που έχουν αυτό το είδος μέσου όρου και είναι όλες συνδικαλιστικές θέσεις εργασίας, επίσης».

Η Κιμ Σπούρτζεον, διευθυντήρια του Γραφείου Κινηματογράφου της Νεβάδα, δήλωσε ότι το Λας Βέγκας χρειάζεται περισσότερο χώρο στο κινηματογραφικό στούντιο για να ακολουθήσει την ιδέα “Χόλιγουντ 2.0” που έχει προτείνει ο Γουόλμπεργκ.

Μόλις ολοκληρωθεί, ο Βινσικέρα δήλωσε ότι θα είναι ένα κοινό θέαμα μέσα και γύρω από το Σάμερλιν να βλέπει αστέρες του κινηματογράφου και εργαζόμενους ηθοποιούς στην κοινότητα μαζί με το προσωπικό του στούντιο που θα έχει έρθει από το Χόλιγουντ για συγκεκριμένα έργα για να συνεργαστεί με το τοπικό προσωπικό.

Πηγή: Review Journal

Photo Credit: Shutterstock