«Είχα την επιθυμία να επιστρέψω στην Ελλάδα για την πρώτη μου ταινία μεγάλου
μήκους στη Σέριφο,
σε αυτό το νησί των Κυκλάδων όπου γεννήθηκα» αναφέρει η ελβετικής, ελληνικής και βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτις, Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα.

Γιατί μία ταινία, με διεθνές καστ, γυρισμένη στη Σέριφο

«Νιώθω αυτοπεποίθηση σε αυτόν τον οικείο τόπο όπου γνώρισα τον κόσμο. Όταν ήμουν μικρή, το καλοκαίρι, επινοούσα ιστορίες εκεί. Πιο μεγάλη, μου φαίνεται ότι τα στοιχεία της φύσης, ο δυνατός αέρας και ο δυνατός ήλιος, έπλασαν το βλέμμα μου.

Ήθελα να στρέψω την κάμερά μου σε αυτή τη φύση που αγαπώ βαθιά. Επίσης, με αυτή την ταινία, ήθελα να τιμήσω το μικροσκοπικό, τη λεπτομέρεια, τα «μικρά τίποτα» που συνθέτουν τη ζωή, την καθημερινότητα».

Η πρωτοεμφανιζόμενη ελληνικής καταγωγής Ναυσικά Γκερί Καραμαούνα υπογράφει τη σκηνοθεσία μίας απολαυστικής ρομαντικής κωμωδίας με φόντο την ηλιόλουστη Σέριφο.

I love Greece

Η ταινία έχει τίτλο «Ι love Greece», πρωταγωνιστούν Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και θα προβάλλεται από Πέμπτη 10 Αυγούστου στους κινηματογράφους.

«Ι love Greece»

Στην καλοκαιρινή αυτή ταινία πρωταγωνιστεί ένα διεθνές καστ με τους Stacy Martin, Vincent Dedienne, Στέλιο Μάινα, Μαρία Αποστολακέα, Πανάγο Ιωακείμ, Σοφία Σεϊρλή, Αλέξανδρο Σπανό, Άλκη Παναγιωτίδη και τη Νανά Μούσχουρη.

I love Greece

«Φέρω τρεις εθνικότητες, αντιλαμβάνομαι αυτή τη μείξη σαν πλούτο». Η Stacy Martin, που υποδύεται τη Μαρίνα, είναι Αγγλίδα, παίζουν Έλληνες, οι τεχνικοί είναι Έλληνες, Πολωνοί και Γάλλοι και οι διάλογοι ερμηνεύονται και στις δύο γλώσσες, γαλλικά και ελληνικά.

«Χωρίς αμφιβολία αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατάγομαι από διαφορετικές εθνικότητες. Θεωρώ ότι δίνει μια διαφορετική, θετική ενέργεια και ένα είδος ελαφρότητας. Καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον με τα μάτια».

Μία κωμωδία με φόντο την ηλιόλουστη Σέριφο

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Jean (Vincent Dedienne) και η Μαρίνα (Stacy Martin), εκείνος Γάλλος και εκείνη Ελληνίδα, ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί έρχονται σε επαφή με την πληθωρική οικογένεια της Μαρίνας, αλλά και με μία χώρα σε οικονομική κρίση.

Καθώς ετοιμάζονται για ρομαντική απόδραση σε ένα μικρό κυκλαδικό νησί, σύσσωμη η οικογένεια της Μαρίνας αποφασίζει να τους συνοδεύσει. Τίποτα δεν πηγαίνει όπως το είχαν σχεδιάσει και τίποτα δεν κρύβεται κάτω από το διαπεραστικό ελληνικό φως.

Η Νάνα Μούσχουρη νονά της ταινίας

Το πρόσωπο της Νάνας Μούσχουρη πρωταγωνιστεί στην αρχή της ταινίας. «Το χιούμορ, σου επιτρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και είναι επίσης μια πρόκληση σε μια εποχή που μου δίνει την εντύπωση πως μερικές φορές προτιμάμε να κλαίμε παρά να γελάμε. Νομίζω ότι το γέλιο είναι μία υγιής αντίδραση.