Για να γιορτάσει το τέλος μιας άλλης συναρπαστικής χρονιάς ταινιών και τηλεόρασης, το IMDb σας παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 star που κατέχουν σταθερά την υψηλότερη κατάταξη στο STARmeter του IMDb. Τι τους έκανε δημοφιλείς και ποια έργα θα ακολουθήσουν; Θα μάθετε για τους 10 πρώτους, παρακάτω!

imdb

10. Κίλιαν Μέρφι

Αν και το Oppenheimer είναι μόνο μία από τις έξι συνεργασίες του Κίλιαν Μέρφι με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν (The Dark Knight και Inception, μεταξύ άλλων), είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που τον εκτόξευσε στην κορυφή του STARmeter του IMDb όταν η πολυαναμενόμενη ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες παγκοσμίως αυτό το καλοκαίρι.

Από το Batman Begins, είχε ο ηθοποιός να φτάσει σε τέτοια ύψη δημοφιλίας των θαυμαστών του και η ερμηνεία του (και η έντονη ομοιότητά του) με τον Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ μπορεί κάλλιστα να του αποφέρει την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ, μαζί με πιθανούς συνδιεκδικητές για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Πολ Τζιαμάτι.

Προσεχείς δουλειές: Hippie Hippie Shake, Small Things Like This

imdb

9. Κάρλα Γκουτζίνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κάρλα Γκουτζίνο κάνει trend στο IMDb. Η ηθοποιός έχει βρεθεί στο top-10 του STARmeter εννέα φορές όλα αυτά τα χρόνια για τα πάντα, από τους Watchmen του Zack Snyder μέχρι την πρώτη σειρά του Μάικ Φλάναγκαν στο Netflix «The Haunting of Hill House».

Αλλά ήταν η πρόσφατη ερμηνεία της ως «Βέρνα» (δείτε αν μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε αυτόν τον αναγραμματισμό) στο «The Fall of the House of Usher» που άναψε φωτιά στο διαδίκτυο.

Η μεταμορφωτική ερμηνεία της Γκουτζίνο επέτρεψε στην ηθοποιό να επιδείξει το εύρος της, παίζοντας τα πάντα, από μια μυστηριώδη bartender μέχρι το πνεύμα ενός αιχμαλωτισμένου ζώου που διψούσε για εκδίκηση.

Οι θεατές συρρέουν στη σελίδα της Γκουτζίνο στο IMDb για να μάθουν περισσότερα για την ταλαντούχα ηθοποιό, με αποτέλεσμα να παραμείνει 5 εβδομάδες στα κορυφαία slots του STARmeter.

Προσεχείς δουλειές: «The Girls on the Bus», Lisa Frankenstein, «Rock, Paper, Scissors»

imdb

8. Κέιτ Σάκχοφ

Μεταξύ του πρωταγωνιστικού της ρόλου στο Battlestar Galactica και της δουλειάς της στο σύμπαν του Star Wars, η Κέιτ Σάκχοφ έχει κερδίσει τη θέση της στις βασιλικές αίθουσες της επιστημονικής φαντασίας.

Και όμως, ήταν η 3η σεζόν του “The Mandalorian” που έστειλε την ηθοποιό στην κορυφή του STARmeter του IMDb, χάρη στην εκπληκτική της ερμηνεία ως Bo-Katan, έναν ρόλο που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία στο Star Wars: The Clone Wars.

Η Σάκχοφ ήταν η αγαπημένη των θαυμαστών από την πρώτη της εμφάνιση στη δεύτερη σεζόν, αλλά ήταν το προτελευταίο επεισόδιο της τρίτης, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και τις τολμηρές αποφάσεις της, που την οδήγησαν στο νούμερο ένα στα charts του STARmeter.

Προσεχείς δουλειές: The Last Transport

IMDb: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι star για το 2023

7. Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον σάρωσε στις μεγάλες και μικρές οθόνες φέτος, περνώντας τρεις μήνες στο STARmeter Top 10 εξαιτίας του περάσματός της από το επιτυχημένο Silo, του Apple TV+.

Ακολούθησαν τα αντίποινα της πράκτορα της MI6, Ίλσα Φάουστ στο Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One.

Τι ακολουθεί για τη Φέργκιουσον; Θα επιστρέψει το 2024 ως Lady Jessica Atreides στο πολυαναμενόμενο Dune: Part 2 και έχουμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα για μια γρήγορη επιστροφή για το Silo, καθώς η Juliette Nichols συνεχίζει να ρισκάρει τα πάντα για να βρει την αλήθεια.

Προσεχείς δουλειές: Silo, Dune: Part Two, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two

IMDb: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι star για το 2023. H Μάγκοτ Ρόμπι στην 6η θέση.

6. Μάργκοτ Ρόμπι

Στην αρχή της χρονιάς, η Μάργκοτ Ρόμπι πήγε για διάλειμμα στη Βαβυλώνα και στη συνέχεια έκανε μια συγκλονιστική και χαριτωμένη εμφάνιση στο Asteroid City πριν όλα γίνουν ροζ τον Ιούλιο.

Καθώς η Barbie έφτασε στην κορυφή του box office και έριξε την πατριαρχία, η Robbie πέρασε έξι εβδομάδες στο Top 10 του STARmeter chart — στην πραγματικότητα, ήταν στο Top 100 για ολόκληρη τη χρονιά.

Επιπλέον, είναι παραγωγός του Saltburn του Έμεραλντ Φένελ, το οποίο έχει αποδειχτεί ανεξάρτητη επιτυχία. Επόμενο: Τα Όσκαρ, σωστά; Και ξέρατε ότι είναι πολύ πιθανό να ξανασμίξει με τον Ράιαν «Ken» Γκόσλινγκ για ένα prequel του Ocean’s Eleven τον επόμενο χρόνο;

Προσεχείς δουλειές: Untitled Margot Robbie Ocean’s Eleven Film

IMDb: Η Μπέλα Ράμσεϊ στη 10άδα των κορυφαίων star για το 2023

5. Μπέλα Ράμσεϊ

Η ερμηνεία της Μπέλα Ράμσεϊ ως Έλι στο The Last of Us έθεσε έναν υψηλό πήχη για τη χρονιά. Η Ράμσεϊ όχι μόνο έδωσε ζωή σε έναν αγαπημένο χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιών, αλλά έφερε επίσης μια αναζωογονητική ευαισθησία στον ρόλο, προσελκύοντας τους θαυμαστές στη σελίδα τους στο IMDb κατά την αρχική κυκλοφορία της σειράς.

Μαζί με τον συμπρωταγωνιστή και συνάδελφό του στο «Game of Thrones» Pedro Pascal, η Ramsey έχει προταθεί για το πρώτο τους βραβείο Emmy για τη σειρά, τα οποία είναι από τα πρώτα μεγάλα τηλεοπτικά βραβεία για προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιού.

Προσεχείς δουλειές: “The Last of Us”, Monstrous Beauty

imdb

4. Τζένα Ορτέγκα

Η Τζένα Ορτέγκα μπήκε στη χρονιά οδηγώντας ένα τεράστιο κύμα δημοτικότητας από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο “Wednesday” του Τιμ Μπάρτον στο Netflix. Το ενδιαφέρον των θαυμαστών την οδήγησε στο #1 στο STARmeter του IMDb μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά ο Ortega δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Τον Μάρτιο, το Scream VI της έδωσε άλλη μια ώθηση καθώς επαναλάμβανε τον ρόλο της ως Τάρα Κάρπεντερ. Τι ακολουθεί για την 21χρονη σταρ;

Η 2η σεζόν του “Wednesday” έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα γυρίσματα αυτή την άνοιξη, αλλά για τους θαυμαστές που δεν μπορούν να περιμένουν τόσο πολύ, η Ορτέγκα θα εμφανιστεί στο Burton’s Beetlejuice 2, με πρωταγωνίστρια ως την κόρη της Λίντια Ντιτζ (Γουινόνα Ράιντερ).

Προσεχείς δουλειές: Miller’s Girl, Beetlejuice 2, Wednesday

IMDb: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι star για το 2023

3. Άνα ντε Άρμας

Η Άνα ντε Άρμας δεν είναι άγνωστη στη λίστα των κορυφαίων αστεριών του IMDb, καθώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα από το 2020. Το ενδιαφέρον για την ηθοποιό παρέμεινε υψηλό κατά τη διάρκεια της σεζόν των βραβείων για την ερμηνεία της της Μέριλιν Μονρόε στο Blonde.

Στη συνέχεια, η Ντε Αρμάς επανενώθηκε με τον συμπρωταγωνιστή της στο Knives Out, Κρις Έβανς, στην κωμωδία δράσης του Apple TV+ Ghosted, η οποία (παρά τις ανάμεικτες κριτικές), την εκτόξευσε στην κορυφή του STARmeter για τρεις εβδομάδες.

Με το spinoff Ballerina του John Wick να κάνει πρεμιέρα τον επόμενο χρόνο, μην εκπλαγείτε αν συνεχίσει τη βασιλεία της στα Top Stars το 2024.

Προσεχείς δουλειές: Ballerina, Eden

IMDb: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι star για το 2023

2. Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

Ως μέρος του trifecta των γυναικών στο επίκεντρο της σειράς Star Wars «Ahsoka», η Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ έφτασε στην κορυφή του STARmeter του IMDb, παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα σε όλη τη σεζόν.

Πίσω από το πράσινο μακιγιάζ της Twi’lek, η Γουίνστεντ ενσάρκωνε την Hera Syndulla, έναν χαρακτήρα οικείο στους θαυμαστές των κινουμένων σχεδίων, «Star Wars: Rebels». Για να κλείσει τη χρονιά, η ηθοποιός δάνεισε τη φωνή της στο κινούμενο σχέδιο «Scott Pilgrim Takes Off», παίζοντας τον ίδιο χαρακτήρα που υποδύθηκε στο Scott Pilgrim vs. the World πριν από 13 χρόνια.

Προσεχείς δουλειές: Rich Flu, «A Gentleman in Moscow»

IMDb: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι star για το 2023

1.Πέδρο Πασκάλ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Πέδρο Πασκάλ είναι το κορυφαίο αστέρι της χρονιάς. Ο Χιλιανής καταγωγής ηθοποιός έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές του 2023 που τυγχάνουν αναγνώρισης από τους κριτικούς.

Το κοινό δεν χόρτασε τον Πασκάλ ως τον σκληρό επιζώντα «Τζόελ» στο «The Last of Us», που επέστρεφε κάθε εβδομάδα για να παρακολουθήσει τον χαρακτήρα του να εξελίσσεται από απρόθυμος προστάτης σε αποκαλυπτικό ήρωα.

Ενώ ήταν στο Disney+, ο ηθοποιός συνέχισε να ευχαριστεί τους θαυμαστές ως ο αινιγματικός Mandalorian στην 3η σεζόν του spin-off του Star Wars. Η δουλειά του φέτος τού χάρισε τρεις υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και τον οδήγησε να περάσει 13 εβδομάδες στο STARmeter Top 10 του IMDb.

Προσεχείς δουλειές: Drive-Away Dolls, Gladiator 2, The Last of Us

Για να δείτε την πλήρη λίστα του IMDb πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες: IMDb