Το 2017, όταν ξεκίνησε το #MeToo και το #TimesUp στο Χόλιγουντ και εξαπλώθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο, ανάμεσα στα πρόσωπα που κατηγορήθηκαν από πολλά φερόμενα ως θύματα, ήταν και ο Kevin Spacey. Κι αν για πολλούς η ετυμηγορία έχει βγει και τους έχει κρίνει ενόχους, στην περίπτωση του Spacey υπάρχουν ακόμα σύννεφα.

Σύννεφα που δημιουργήθηκαν βέβαια από τον ίδιο όταν το 2018 είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο Youtube όπου έκανε λόγο για ώρα να ειπωθούν αλήθειες, με έναν λόγο που στόχος ήταν να θυμίζει τον Frank Underwood, κι ενώ στις πρώτες του ανακοινώσεις για τις καταγγελίες, ζητούσε απλώς συγγνώμη, δίχως να απορρίπτει κάτι.

«Μοιραστήκαμε τα πάντα. Σου είπα τα πιο βαθιά και σκοτεινά μυστικά. Σου έδειξα τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, σε σόκαρα με την ειλικρίνεια μου, αλλά κυρίως σε προκάλεσα και σε έκανα να σκεφτείς. Κι εσύ με εμπιστεύτηκες. Κι ας ήξερες ότι δεν έπρεπε. Ξέρω τι είναι αυτό που θέλεις. Με θέλεις πίσω.

Κάποιοι φυσικά πιστεύουν τα πάντα και περιμένουν με κομμένη την ανάσα να τα ομολογήσω όλα. Πεθαίνουν να με δουν να διακηρύσσω πως όλα είναι αλήθεια και πήρα αυτό που μου άξιζε. Μακάρι να ήταν όλα τόσο απλά…Μόνο που ξέρουμε ότι ποτέ δεν είναι τόσο απλά. Ούτε στην πολιτική, ούτε στη ζωή. Αλλά δε θα πίστευες τα χειρότερα χωρίς αποδείξεις…Δε θα προέβαινες σε συμπεράσματα γρήγορα χωρίς στοιχεία…Θα το έκανες; Το έκανες;».

Στη ζωή και την τέχνη τίποτα δεν αποκλείεται. Με αυτή τη φράση ο Kevin Spacey έδινε στο κοινό αυτό που ήθελε: τη δική του πλευρά. Και την προσέφερε με τέτοια αμφισημία και αβεβαιότητα.

Και το 2020 επανήλθε σε κάτι λιγότερο σκοτεινό και λιγότερο Frank Underwood.

Σε αυτή την 5ετία ο Kevin Spacey απορρίφθηκε, εξοστρακίστηκε από το Χόλιγουντ και χωρίς ακόμα να υπάρχει καταδίκη, έχει ξεχαστεί. Το 2019 μια από τις καταγγελίες είχε απορριφθεί. Οι υπόλοιπες θα εκδικαστούν εν ευθέτω χρόνω. Και τώρα, με αυτή τη σκιά να παραμένει, ο Kevin Spacey δείχνει έτοιμος να επιστρέψει σε αυτό για το οποίο αποθεώθηκε: το σπουδαίο υποκριτικό του ταλέντο. 

Όπως μεταφέρει το Deadline, o Spacey έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του στο ιστορικό δράμα «1242 – Gateway to the West», το οποίο μάλιστα θα βρίσκεται στις Κάννες σε λίγες ημέρες με σκοπό να αγοράσουν τα δικαιώματα του από κάποιο στούντιο στην ετήσια αγορά που γίνεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η συμπαραγωγή Βρετανίας-Ουγγαρίας-Μογγολίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τα γυρίσματα. Αυτό έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, σε Ουγγαρία και Μογγολία, με τον Spacey να συμμετέχει μαζί με τους Eric Roberts, Christopher Lambert, Terence Stamp. Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα κάνει ο Peter Soos, ενώ το σενάριο οι Aron Horvath και Joan Lane.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του εγγονού του Genghis Khan, του Batu Khan, ο οποίος εκλέγεται διοικητής του δυτικού τμήματος της μογγολικής αυτοκρατορίας και εξελίσσεται σε έναν στρατηλάτη που κερδίζει μάχες από την Κίνα ως την Περσία και καλείται να εισβάλλει στην Ευρώπη. Όμως το 1242, αντιμετωπίζει την πιο σθεναρή αντίσταση από έναν πνευματικό σε ένα κάστρο στην Ουγγαρία που εμποδίσει την ιμπεριαλιστική του διάθεση και είναι η αρχή της πτώσης του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Emma Stone – Γιώργος Λάνθιμος: Το χρονικό μίας «κινηματογραφικής» φιλίας που από τα Oscars έφτασε στο ΣΕΦ

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: O πλήρης οδηγός με ό,τι πρέπει να ξέρεις πριν δεις την ταινία

365 days: Πώς η ταινία – απόλυτο μηδέν είναι πρώτη στο Top10 του ελληνικού Netflix;