Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας «Maestro» για τον συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία του Netflix σηματοδοτεί την επιστροφή του ηθοποιού στη σκηνοθεσία, μετά τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 2018, «ένα αστέρι γεννιέται», ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το Όσκαρ του ανήκει ήδη.

To «Maestro» δεν είναι μια καθαρά βιογραφική ταινία και επικεντρώνεται στη δια βίου σχέση μεταξύ του Λέοναρντ Μπερνστάιν και της Φελίσια Μοντεαλέγκρε. Ο ίδιος παντρεύτηκε την ηθοποιό και ακτιβίστρια, το 1951, και έμειναν μαζί μέχρι που πέθανε το 1978, παρόλο που εκείνος είχε σχέσεις με άντρες και κατά τα άλλα έζησε μια γκέι ζωή.

Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο συνθέτης πέθανε σε ηλικία 72 ετών στο διαμέρισμά του στο Upper West Side μόλις πέντε ημέρες πριν από την συνταξιοδότησή του, το 1990.

Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να τη σκηνοθετήσει πριν αποφασίσει να την παραδώσει στον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Αντιδράσεις για την μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ

Παρ΄όλα αυτά, μετά την κυκλοφορία του trailer, ήταν πολλοί εκείνοι που σχολίασαν την… προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μοιάζει με «Εβραίοφατσα». 

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να σχολιάσουν ήταν και η Εβραία ηθοποιός, Τρέισι Άν Όμπερμαν, η οποία ανέφερε: «Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι σε θέση να υποδυθεί τον Elephant Man χωρίς προσθετικά, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποδυθεί και έναν Εβραίο χωρίς να χρειάζεται προσθετικά – ειδικά μια “εβραϊκή” μύτη».

«Μόλις είδα μια φωτογραφία του πραγματικού Λέοναρντ Μπερνστάιν… η μεγάλη αντισημιτική προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ σίγουρα δεν ήταν απαραίτητη...» σχολίασε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ο πραγματικός Λέοναρντ Μπερνστάιν δεν είχε την αστεία μύτη που φοράει ο Κούπερ».

Το «Maestro» θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου και θα μεταδοθεί στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Κούπερ θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.