Είμαστε μάλλον προβλέψιμοι ως (τηλεοπτικό) είδος. Με το που έπιασε λίγο κρύο μπήκαμε με τη μία σε χριστουγεννιάτικο mood! Μια ματιά στην 10άδα των πιο δημοφιλών στο ελληνικό κοινό ταινιών του Netflix καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Τρεις ταινίες με Christmas θέμα και διάθεση βρίσκονται εκεί, η μία μάλιστα «χτύπησε» και πρωτιά…

Χοχοχοχο και Last Christmas, ο κόσμος εκεί έξω πήρε ανά χειράς το μελομακάρονο (ΟΚ, τα μελομακάρονα, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…), κάθισε αναπαυτικά και πάτησε το play. Για να δούμε για ποιες ταινίες το έκανε…

Οι 3 χριστουγεννιάτικες ταινίες που κατέλαβαν ήδη το Netflix

Best Christmas. Ever!

Θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά; Θα τα σηκώσουμε. Όσο καλή διάθεση και να έχει κανείς είναι μάλλον αδύνατο να βρει να πει καλό λόγο γι’ αυτό το αλλοπρόσαλλο πράγμα που έφτασε στο Νο1 του Netflix μέσα σε λίγα 24ώρα.

Στα σχεδόν 80 λεπτά που κρατάει, αναρωτιέσαι αν τους είχαν δώσει καμιά διορία του τύπου «σε μια εβδομάδα να έχετε τελειώσει το γύρισμα». Τόσο έλλειψη συνοχής και ουσίας παρατηρείς σε αυτό το κάτι σαν ταινία ενώ βλέπουμε το reunion δύο παλιών φιλενάδων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η μία φουλ πετυχημένη στη ζωή της, η άλλη από φιάσκο σε φιάσκο. Και ναι, μια σειρά συμπτώσεων τις φέρνει να κάνουν Χριστούγεννα μαζί… Με ακριβώς ό,τι γλυκανάλατο φαντάζεστε ως συνέχεια; Και ναι και όχι.

Τώρα βέβαια ό,τι και να πούμε εμείς, εσείς μάλλον θα το πατήσετε το play, το κάνουν τόσοι που μπήκαμε σε σκέψεις μήπως είμαστε εμείς οι «γκρινιάρηδες των Χριστουγέννων»…

The Grinch

Εδώ ναι, μάλιστα. Να κάτσεις να το δεις, να το χαρείς, να είσαι χριστουγεννιάτικος. Το διάσημο παραμύθι του «Κατεργάρη των Χριστουγέννων» μεταφράζεται σε ένα ωραιότατο animation, με τις σωστές δόσεις γέλιου και λύπης για την περίσταση.

Η ταινία έχει στόχο κυρίως το παιδικό κοινό, καθώς περνάει πολύ ωραία μηνύματα, αλλά μια χαρά τη βλέπουν και ενήλικοι. Ζεστή, φανταχτερή και ευχάριστη, από εμάς είναι ένα μεγάλο «ναι». Στο Νο5 του Netflix την ώρα που γράφουμε τούτες τις γραμμές.

The Christmas Chronicles (Τα Χρονικά των Χριστουγέννων)

Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Υπάρχει, υπάρχει! Με Κερτ Ράσελ να το διασκεδάζει και να παίζει απολαυστικά τον… bad ass Santa, δεν μπορεί παρά να περάσεις καλά… Να νιώσεις και πάλι παιδί, να πιστέψεις – γιατί όχι;

Δεν φτάνει στα θρυλικά επίπεδα του Μπίλι Μπομπ Θόρτον ως Bad Santa, αλλά ΟΚ, κατανοούμε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επαναληφθεί, ήταν once in a lifetime.

To Τhe Christmas Chronicles είναι μια πολύ καλή επιλογή. Και ναι, μπορεί η υπόθεση να μην σε εκπλήξει. Μπορεί επίσης να μην αποφεύγονται τα κλισέ. Αλλά όλο αυτό είναι δοσμένο με ωραίο τρόπο, ευρηματικότητα και έχει και πλάκα!

Στο Νο10 του Netflix στην παρούσα φάση, κάτι μας λέει πως γρήγορα θα σκαρφαλώσει ψηλότερα… Μην σας πούμε πως θα μπει και το Christmas Chronicles No2 στη λίστα – κι αυτό στην πλατφόρμα διαθέσιμο.