Ένα χρόνο πριν, είχε μόλις ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση δυσφήμισης της Άμπερ Χερντ εις βάρος του. Μία δίκη που την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου, ενώ στο TikTok ήταν σε πρώτο πλάνο. Καθημερινά ανέβαιναν διάφορα βίντεο, που γίνονταν viral σε χρόνο μηδέν. 

Από τότε δεν έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι για να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση ο Τζόνι Ντεπ, αλλά η προβολή της νέας του ταινίας, «Jeanne du Barry», στο Φεστιβάλ Καννών, θα του μείνει αξέχαστη και σήμανε την επιστροφή του στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Αυτός είναι και ο πρώτος του ρόλος μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, ύστερα από τρία χρόνια αποχής από το Χόλιγουντ. Όμως τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. 

«Αν αισθάνθηκα ότι με μποϊκοτάρισε το Χόλιγουντ; Θα πρέπει κάποιος να μην έχει σφυγμό για να αισθάνεται έτσι. Όχι. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Είναι ένα περίεργο αστείο», είπε ο Τζόνι Ντεπ κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ταινία του στις Κάννες και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ταινία «Fantastic Beasts» από την οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει το 2020 μετά τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία:

«Όταν σου ζητούν να παραιτηθείς από μια ταινία που κάνεις, για κάτι που είναι απλώς μια συνάρτηση φωνηέντων και συμφώνων που αιωρούνται στον αέρα, ναι, νιώθεις ότι σε μποϊκοτάρουν».

Ο ηθοποιός τόνισε πως δεν αισθάνεται πως το Χόλιγουντ τον μποϊκοτάρισε γιατί όπως είπε «δεν σκέφτομαι το Χόλιγουντ» και πρόσθεσε: «Είναι μία περίεργη, αστεία εποχή, όπου όλοι θα ήθελαν να είναι σε θέση να μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Αλλά δεν μπορούν».

Όσον αφορά τα όσα μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης για τη δίκη, ο Ντεπ εξήγησε πως «η πλειονότητα αυτών που διαβάζετε είναι φανταστικά, φρικιαστικά γραμμένα μυθιστορήματα. Είναι σαν να κάνεις την ερώτηση: «Πώς είσαι;» Αλλά το αυτό που πραγματικά υπάρχει στο υπόβαθρο είναι, «Θεέ μου, σε μισώ».

Τέλος, για το αν το Φεστιβάλ των Καννών σηματοδοτεί την «επιστροφή» του στον κινηματογράφο, ο ηθοποιός απάντησε: «Είχα την 17η επιστροφή μου, προφανώς», είπε. «Συνεχίζω να αναρωτιέμαι για τη λέξη ‘επιστροφή’. Δεν πήγα πουθενά. Ίσως οι άνθρωποι σταμάτησαν να φωνάζουν από κάποιον φόβο, που ίσως να είχαν εκείνη τη στιγμή. Αλλά εγώ δεν πήγα πουθενά».

(Φωτογραφία: Imdb)