Επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες με το πολυαναμενόμενο «Oppenheimer» θα κάνει τον Ιούλιο ο Κρίστοφερ Νόλαν, μια ταινία που όλοι περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία, και αφορά τη ζωή του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ο οποίος πιστώνεται την εφεύρεση της ατομικής βόμβας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Οπενχάιμερ ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές του Manhattan Project, μιας κυβερνητικής ερευνητικής προσπάθειας με επίκεντρο τη δημιουργία πυρηνικών όπλων που έλαβε χώρα από το 1942-1946, και διευθυντής του εργαστηρίου Los Alamos, όπου συναρμολογήθηκαν πρακτικά οι βόμβες.

Εν αναμονή λοιπόν της πρεμιέρας, δόθηκε πριν λίγες ώρες στη δημοσιότητα και το trailer, το οποίο έχει διάρκεια 3 λεπτών. Μας δίνει μια μικρή γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε, παρουσιάζοντας και προσωπικότητες όπως τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος συναντά τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Όλα οδηγούν στην επαναστατική και τρομακτική δημιουργία της ατομικής βόμβας και των όσων ακολούθησαν τη ρίψη της.

Oppenheimer

Εκτός από τον Κίλιαν Μέρφι, που υποδύεται τον Οπενχάιμερ και γίνεται για πρώτη φορά πρωταγωνιστής του Κρίστοφερ Νόλαν, συμμετέχουν και οι Εμιλι Μπλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ράμι Μάλεκ, Τζος Χάρτνετ, Φλόρενς Πιού, Κένεθ Μπράνα, Κέισι Αφλεκ, Γκάρι Ολντμαν και πολλοί ακόμη.

Σημειώνεται πως έμπνευση για την ταινία στάθηκε το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer», το οποίο εξιστορεί τη ζωή και το έργο του φυσικού. Για την ιστορία, στην ταινία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ασπρόμαυρη IMAX κάμερα για ορισμένες σκηνές. 

Δείτε το trailer: