Ο καθηλωτικός κόσμος που αποκαλύφθηκε στο teaser του «Poor Things» έγινε μόλις ακόμα πιο θεαματικός, χάρη στο πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Tο «Poor Things» βασίζεται σε μυθιστόρημα του Αlasdair Gray (Χαμένα κορμιά στα ελληνικά), διασκευασμένο σεναριακά από τον Τony McNamara (Η Ευνοούμενη). Η ταινία μάς μεταφέρει στη βικτοριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει όμως στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι’ αυτό και θα της μεταμοσχεύσει… το μυαλό ενός μωρού. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει αυτή τον τελευταίο λόγο.

Poor Things

Το τρέιλερ της ταινίας «Poor Things»

Στα νέα πλάνα κάνει την εμφάνισή του ο Γουίλεμ Νταφόε, ωστόσο την παράσταση κλέβει η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν επίσης οι Μάργκαρετ Κουόλεϊ και Μαρκ Ράφαλο. Η ταινία χαρακτηρίστηκε “R” (ακατάλληλη για ανηλίκους”) με δικαιολογία το γραφικό γυμνό, το έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο, τη βία και την απρεπή φρασεολογία. Για την ευρωπαϊκή αγορά, πάντως, όλα αυτά μοιάζουν με την καλύτερη διαφήμιση.

«Μετά τη σχετική επιτυχία του “The Favourite”, …οι άνθρωποι ήταν πιο πρόθυμοι να μου επιτρέψουν να κάνω αυτό που θέλω, οπότε κατέφυγα στο βιβλίο του Gray και είπα: “Αυτό θέλω να κάνω”», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάνθιμος σχετικά με την ταινία σημειώνοντας ότι «το βιβλίο υπήρχε πάντα στο μυαλό μου».

«Η ιδέα να ξεκινήσεις από το μηδέν σαν γυναίκα, με ένα κορμί ήδη σχηματισμένο και να δεις τα πάντα για πρώτη φορά προσπαθώντας να αντιληφθείς τη φύση της σεξουαλικότητας, της δύναμης, των χρημάτων, ή των επιλογών και να ζήσεις με τους δικούς σου κανόνες και όχι με το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι πραγματικά συναρπαστικό», συμπλήρωσε η Emma Stone.

*Το «Poor Things» κυκλοφορεί από την Feelgood στις 7 Σεπτεμβρίου.