Ο Ρέι Στίβενσον, ο Ιρλανδός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Punisher: War Zone», το «King Arthur», τις ταινίες «Thor» και την επερχόμενη σειρά «Ahsoka», πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 58 ετών.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμα ούτε διευκρινίστηκε η αιτία θανάτου του.

Ο Στίβενσον ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές τη δεκαετία του 1990 και μετά άρχισε να παίζει ρόλους δράσης σε ταινίες του Χόλιγουντ ξεκινώντας από τη δεκαετία του 2000. Ο πρώτος του σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος έπαιξε στην ταινία περιπέτειας του 2004 του Antoine Fuqua «King Arthur», όπου έπαιξε τον Dagonet, έναν από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Στην ταινία, ο χαρακτήρας του θυσιάζεται στη μάχη για να βοηθήσει τον Άρθουρ (Κλάιβ Όουεν) και την αδελφότητα των πολεμιστών του.

Το 2008, ο Στίβενσον απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Marvel, «Punisher: War Zone», όπου έπαιξε τον τίτλο του μισθοφόρου, γνωστό και ως Frank Castle. Η ταινία διανεμήθηκε από τη Lionsgate στη Βόρεια Αμερική, προτού η Disney αποκτήσει τα δικαιώματα στο σύμπαν της Marvel και αργότερα παρουσιάσει ξανά τον χαρακτήρα στη σειρά του Netflix «Daredevil». Ο Στίβενσον ήταν ο τρίτος ηθοποιός που απεικόνισε τον Τιμωρό στην οθόνη. Ο Dolph Lundgren έπαιξε για πρώτη φορά τον vigilante σε μια απευθείας κυκλοφορία βίντεο το 1989, ακολουθούμενος από τον Thomas Jane στο R-rated «Punisher» του 2004. Το “War Zone” ήταν μια επανεκκίνηση του PG-13 της σειράς, αλλά έπεσε στο box office αφού κέρδισε 10,1 εκατομμύρια δολάρια από προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Jon Bernthal ανέλαβε αργότερα τον μανδύα στις εκπομπές “Daredevil” και “The Punisher” του Netflix.