Περιεχόμενα

  1. Netflix
  2. Vodafone TV
  3. Cosmote TV

Η λαμπερή βραδιά των Όσκαρ είναι σχεδόν εδώ κι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις major κατηγορίες της βραδιάς που δεν είναι άλλες από τα Όσκαρ Α γυναικείου και αντρικού ρόλου και φυσικά εκείνο της καλύτερης ταινίας. Στις 12 Μαρτίου η αγωνία τελειώνει και εάν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν τον καναπέ τους λίγο περισσότερο βλέποντας μια καλή ταινία ακολουθούν όλες οι ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και είναι διαθέσιμες στις πλατφόρμες Netflix, Vodafone TV και Cosmote TV.

Netflix

Glass Onion: A Knives Out Mystery 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ο Miles Bron, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας “Alpha” με έδρα το Μανχάταν, προσκαλεί στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, 5 παλιούς φίλους. Τον επικεφαλής επιστήμονα της εταιρίας, Lionel Toussaint, την κυβερνήτη Claire Debella, την σχεδιάστρια μόδας Birdie Jay, τον διάσημο streamer Duke Cody και την πρώην συνεργάτιδά του Cassandra “Andi” Brand. Μαζί τους, από 1 πρόσκληση παίρνουν ο ντετέκτιβ Benoit Blanc, όπως και η φίλη του Duke, Whiskey, αλλά και η Peg, προσωπική βοηθός της Birdie. Η πρόσκληση ισχύει για ένα Σαββατοκύριακο και σκοπό έχει την εξιχνίαση της επικείμενης δολοφονίας του.

Πρωταγωνιστούν: Daniel Graig, Edward Norton, Kate Hudson


All Quiet on the Western Front

Το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία ενός νεαρού Γερμανού στρατιώτη στο Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Παούλ και οι σύντροφοί του βιώνουν από πρώτο χέρι πώς η αρχική ευφορία του πολέμου μετατρέπεται σε απόγνωση και φόβο, καθώς πολεμούν για τη ζωή τους, αλλά και ο ένας για τον άλλο, στα χαρακώματα.

Πρωταγωνιστούν: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer


Guillermo’s Del Toro Pinocchio 

Στην Ιταλία της δεκαετίας του 1930, μια ξύλινη μαριονέτα, με κάποιον μαγικό τρόπο, ζωντανεύει προκειμένου να γιατρέψει την καρδιά ενός θλιμμένου ξυλουργού που λέγεται Τζεπέτο. Ο σκανταλιάρης και απείθαρχος Πινόκιο ψάχνει τώρα τη θέση του στον κόσμο, ο οποίος αποδεικνύεται γεμάτος περιπέτειες.

Τις φωνές τους χαρίζουν: Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley


Vodafone TV

Elvis

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και τη μουσική του Έλβις Πρίσλεϊ, μέσα από το πρίσμα της περίπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Η ιστορία εμβαθύνει στην πολύπλοκη δυναμική μεταξύ του Πρίσλεϊ και του Πάρκερ, των οποίων η σχέση μετρά πάνω από 20 χρόνια, από την ανάδειξη του Πρίσλεϊ μέχρι την εκτίναξη της φήμης του, με φόντο το εξελισσόμενο πολιτιστικό τοπίο και την “απώλεια της αθωότητας” στην Αμερική. Στο επίκεντρο αυτής της διαδρομής βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη ζωή του Έλβις, η Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Kodi Smit-McPhee, David Wenham


Cosmote TV

Everything Everywhere All at Once

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Πρωταγωνιστούν: Michelle Yeoh, Stephanie HsuJamie, Lee Curtis


Top Gun: Maverick

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο.

Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm