Σε μήνυση κατά της Disney προχώρησε η Σκάρλετ Γιόχανσον για την ταινία «Black Widow», αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η streaming πλατφόρμα φαίνεται να παραβίασε το συμβόλαιο που είχαν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, ωστόσο η Disney+ την έκανε διαθέσιμη στην βιβλιοθήκη της ταυτόχρονα.

Αυτό σημαίνει πως η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, έχασε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό από τα box office. Πηγή αναφέρει πως έχει χάσει μέχρι και 50 εκατομμύρια δολάρια από την κίνηση της πλατφόρμας, να κάνει διαθέσιμη την ταινία τόσο γρήγορα. 

Οι εκπρόσωποι της Γιόχανσον, είχαν συμφωνήσει με την Marvel, το «Black Widow» να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, η συμφωνία ήταν πρώτα να πάρουν το τελικό οκ από την ίδια, στην περίπτωση που τα δεδομένα άλλαζαν. 

Η ταινία κέρδισε 158 εκατομμύρια δολάρια από τα εισιτήρια, ενώ η Disney+ έβαλε στον λογαριασμό της 60 εκατομμύρια δολάρια. «Ήταν σκόπιμο από τη Disney να παραβιάσει τη συμφωνία, χωρίς καμία αιτιολόγηση, προκειμένου να μην βγει ωφελούμενη μόνο η Γιόχανσον από τη Marvel», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση. 

Δεν είναι μόνο η Disney+ που προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση, να γίνεται δηλαδή πρεμιέρα ταυτόχρονα μια ταινία στους κινηματογράφους και στις πλατφόρμες, κι αυτό είναι κάτι που γνώρισε «άνθηση» στην περίοδο της καραντίνας. Για παράδειγμα, η ταινία της Mulan έγινε σε διπλή κυκλοφορία, όπως αντίστοιχα και το Wonder Woman 1984.

Είναι προφανές πως οι άνθρωποι των κινηματογράφων, καθώς και σκηνοθέτες όπως οι Christopher Nolan και Patty Jenkins, είναι ενάντια σε τέτοιες πρωτοβουλίες. 

Φωτογραφία: Getty