Μια νέα προσπάθεια από την Warner Bros, να επαναφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Suicide Squad», μετά από τις όχι και τόσο καλές κριτικές που έλαβε το 2016. Ο James Gunn, σκηνοθέτης του «Guardians of the Galaxy», αναλαμβάνει το δύσκολο έργο και προσπαθεί να διορθώσει τη δυσάρεστη επίγευση της ασυνάρτητης πρωτότυπης ταινίας του David Ayer. Η πρώτη ταινία άφησε πολλούς από τους φανατικούς θαυμαστές των κόμικς ανικανοποίητους, μετατρέποντας κακοποιούς σε γλυκανάλατους χαρακτήρες, ενώ η ταινία επικεντρώθηκε στο ειδύλλιο Joker- Harley Quinn.

Η νέα ταινία θα είναι διαθέσιμη στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Αυγούστου. Ο Gunn ήταν σαφώς ο ιδανικός για να τα ανατρέψει όλα. Φέρνει κάτι που θυμίζει Lovecraft, με σκληρές σκηνές, δίνοντας σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες του-όπως την Harley Quinn (που ενσαρκώνει για ακόμα μια φορά η Margot Robbie)-τα close up αλά Norma Desmond που τους αξίζουν. Με ένα opening που δεν περιμένει κανείς, γίνεται εμφανής η προθυμία της να σοκάρει και να συνδεθεί με σκληρή, και παράλληλα γελοιογραφική, βία.

Στο cast, ο John Cena ξεχωρίζει ως Peacemaker, προκαλώντας έντονη αντίφαση, ενώ ενώνει τις δυνάμεις του με τους Bloodsport (Idris Elba), Quinn, Ratcatcher (Daniela Melchior), The Polka-Dot Man (David Dastmalchian), King Shark (φωνή του Sylvester Stallone) και άλλων για να εκτελέσουν βρώμικες δουλειές στο νησί Corto Maltese.  Αυτή που ενορχηστρώνει την άκρως απόρρητη αποστολή, είναι η οξυδερκής, συναρπαστική Amanda Walker (Viola Davis). Στην μάχη, η ομάδα συντονίζεται από τον έξαλλο αλλά ισχυρό συνταγματάρχη Rick Flagg (Joel Kinnaman).

Το «The Suicide Squad 2» δεν είναι απλά ένα sequel, αλλά μοιάζει με κάτι διαφορετικό τελείως, πιο έξυπνο και μέσα σε πολύ στενές παραμέτρους του είδους του – εφευρετικό. Στόχος του ήταν άλλωστε να κοντραριστεί με το «The Avengers. Μέσα σε τόσες πολλές ταινίες σούπερ ηρώων δεν είναι εύκολη η διαφοροποίηση. Πέρα από ότι υπάρχει κάποια σύνδεση με την ταινία του 2016, μοιάζει περισσότερο με ένα reboot, που έρχεται να καλύψει κενά και να διορθώσει λάθη. Η ταινία μπορεί να δημιουργεί ένα εντελώς νέο σύμπαν, ενώ ο Gunn δεν ενδιαφέρεται πολύ για το αν πρόκειται για προϊόν franchise.