Η ταινία-μπλοκμπάστερ «Barbie» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την πρεμιέρα της στις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η Warner Bros.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η ταινία φαντασίας-κωμωδία έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια από τις εγχώριες αίθουσες -μετρώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά- και άλλα 572,1 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό από τότε που βγήκε στις αίθουσες, συνολικά 1,0315 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ανάλυσης μέσων ενημέρωσης Comscore.

Barbie ταινία

Η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης της «Barbie» Greta Gerwig έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ως σόλο σκηνοθέτης, δήλωσε η Warner Bros.

Αυτό ήταν το τρίτο Σαββατοκύριακο στις κινηματογραφικές αίθουσες για την «Barbie». Η ταινία συγκέντρωσε 127 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αυτό το Σαββατοκύριακο -από την Παρασκευή έως την Κυριακή- με 53 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις σε ΗΠΑ – Καναδά και άλλα 74 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με την Comscore.

«Ως επικεφαλής της διανομής, δεν μένουμε συχνά άφωνοι από τις επιδόσεις μιας ταινίας, αλλά η “Barbie” κατέρριψε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας», δήλωσαν ο Jeff Goldstein, πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros. Pictures, και ο Andrew Cripps, πρόεδρος της διεθνούς διανομής.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων της «Barbie» κατατάσσονται φέτος στη δεύτερη θέση μετά την ταινία «The Super Mario Bros», η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,357 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.