Μπορεί πολύς κόσμος να μην ενθουσιάστηκε με τον Robert Pattinson στον ρόλο του Batman, η ταινία παρ’όλα αυτά κατάφερε να κάνει πάταγο στις εισπράξεις, αφού πέτυχε 128,5 εκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο της στο box office. Είναι η δεύτερη ταινία, μετά την πανδημία και τα lockdown, που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη είναι το Spider-Man: No Way Home, του 2021.

H πρεμιέρα του Batman εδραιώνει την υπεροχή του είδους των υπερήρωων σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στη μεγάλη οθόνη. Πάνω από το 65% που αγόρασαν εισιτήρια ήταν άνδρες, ενώ οι περισσότεροι από το 60% ήταν μεταξύ 18 και 34 ετών. Καταπώς φαίνεται, οι νεότεροι άντρες δεν πτοήθηκαν τόσο από τη σχεδόν τρεις ώρες προβολής της ταινίας.

Ανακοινώθηκε το sequel του «I am Legend» με πρωταγωνιστές τους Will Smith και Michael B. Jordan

Στο εξωτερικό, το The Batman κυκλοφόρησε σε πολλές αίθουσες, ωστόσο στη Ρωσία ακυρώθηκε λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Δεν κυκλοφορεί, επίσης και στην Κίνα μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Το Batman έτυχε καλής υποδοχής από τους κριτικούς και κέρδισε ένα A-CinemaScore από το κοινό. Σύμφωνα με το EntTelligence, ο Batman είχε πάνω από το 80% όλων των εισιτηρίων που πωλήθηκαν την Παρασκευή, με το 22% του κοινού να επέλεξε να το δει σε premium μορφή.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter