Οκ, το παραδεχόμαστε, ο τίτλος κατέφυγε στην υπερβολή. Ο Michael Keaton είναι ο κορυφαίος The Batman που έχουμε δει. Κι είμαστε επιφυλακτικοί με τον Robert Pattinson. Αλλά ακόμα κι αν το φυσάμε και δεν κρυώνει με τον Ben Affleck, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως τα trailer δείχνουν ότι μπορεί και να έχουμε ένα νέο μέτρο σύγκρισης. Όχι μόνο στην ερμηνεία του Pattinson, αλλά συνολικά στην ταινία που έχει φτιάξει ο Matt Reeves.

Και μπορεί στο πρώτο trailer να επικεντρωθήκαμε όλοι στον Pattinson και να δημιουργήθηκε η αίσθηση πως θα είναι ένα one man show με κάπως αδύναμους τους χαρακτήρες των villains της Γκόθαμ Σίτι, αλλά στο δεύτερο που κυκλοφόρησε χθες, παίρνουμε μια γερή δόση από Catwoman, Penguin και The Riddler.

Ο τρίτος είναι και αυτός που ιντριγκάρει περισσότερο σε αυτά τα σχεδόν 3 λεπτά που διαρκεί το trailer. Ο The Riddler είναι ένας ρόλος που δεν έχει μπορέσει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτή την πολυδεκαετή ιστορία του The Batman σε επίπεδο μυθοπλασίας. Ο Penguin του DeVito άφησε στίγμα. Για τους Joker ας μη μιλήσουμε. Η Poison Ivy της Uma Thurman επίσης.

Μόνο στη σειρά Gotham είδαμε έναν Riddler που είχε πολύ πιο complex διαστρωμάτωση στον χαρακτήρα, αλλά ήταν σειρά και μέσα σε έναν ωκεανό σειρών, που δεν μπόρεσε να αναδειχθεί περισσότερο. Ο Paul Dano, που υποδύεται τον Nigma στην επερχόμενη ταινία The Batman, είναι ένας από τους πολύ υποτιμημένους ηθοποιούς. Και με το ρόλο αυτό μπορεί να πάρει πίσω όσα δεν του δόθηκαν για ερμηνειάρες όπως στο There Will Be Blood.

Στην ταινία του Reeves ο Riddler είναι ένα τρολ του FaceTime και γενικώς τα ρεπορτάζ του εξωτερικού κάνουν λόγο για αρκετές τέτοιες επιλογές στο σενάριο από τον Reeves.

Εκτός του Γρίφου, στο The Batman θα δούμε τον Bruce Wayne και την Catwoman (Zoe Kravitz) να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τους κακούς της Γκόθαμ.

Το The Batman έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο στις αίθουσες, σε μια περίοδο που μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή της νέας περιόδου ανταγωνισμού για Marvel και DC, καθώς τον Μάιο θα κυκλοφορήσει το Dr. Strange 2.