Έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή; Ή μήπως θα αποτελέσει την θηλιά στον λαιμό της DC; Η ταινία The Flash βρίσκεται προ των πυλών της κυκλοφορίας στις αίθουσες και το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε, υπενθυμίζει όλες τις μπάλες που έχει να διαχειριστεί η DC, με πιο καυτή, πιο αναγκαία να είναι η διαχείριση της περίπτωσης των Ezra Miller.

Οι Ezra Miller (έχει επιλέξει να χαρακτηρίζεται από την αντωνυμία They) έχουν μπλέξει τα τελευταία δύο χρόνια σε υποθέσεις επίθεσης σε αγνώστους σε μπαρ, σε απαγωγή ανήλικης ιθαγενούς, καταπάτηση, ληστεία και σε παράνομες δραστηριότητες που είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να επιβληθεί ποινή ενός χρόνου κατ΄οίκον περιορισμού.

Οι Ezra Miller εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αποδέχονταν την προβληματική συμπεριφορά των τελευταίων 3 ετών και έκαναν λόγο για πολύπλοκα πνευματικά προβλήματα.

Όλο αυτό το διάστημα η DC βρισκόταν σε μια διαδικασία διαχείρισης μιας τεράστιας κρίσης που προκάλεσαν οι Ezra Miller, άτομο πάνω στο οποίο επενδύθηκαν πολλά με τη δημιουργία του The Flash.

Έχοντας οι υπεύθυνοι στα χέρια τους το αποτέλεσμα της ταινίας, ήξεραν πως είναι το πιο δυνατό τους χαρτί, πως δεν έχουν βγάλει μέχρι σήμερα τίποτε τόσο καλό. Το The Flash λέγεται πως είναι τόσο καλό που μπροστά του το Justice League: Snyder’s Cut έρχεται δεύτερο.

Και μετά το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε, αυτή η φημολογία επιρρώνεται. Είναι από τα trailers που συζητιούνται πολύ και σε αυτό παίζει ρόλο και η επάνοδος του Michael Keaton στον ρόλο του Batman, 35 χρόνια μετά.

Ένα κινηματογραφικό σύμπαν ξεκλειδώθηκε από το χέρι του πιο προβληματικού ηθοποιού

Σε μια περίοδο που η DC, διά στόματος του νέου υπεύθυνου της, του James Gunn, ανακοίνωσε μια πλήρη ανατροπή στο οργανόγραμμα της, με την ακύρωση της τρίτης ταινίας Wonder Woman και με την ακύρωση της συμφωνίας με τον Henry Cavill για την επιστροφή του ως Superman, το The Flash είναι μια σανίδα σωτηρίας για το DCU, το οποίο έχει πληγεί πολύ με τους χειρισμούς, τις έριδες και τις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Μπορεί οι Ezra Miller να είναι ένα πρόσωπο που ακόμα στην DC δεν ξέρουν ποια είναι η σωστή προσέγγιση για να αξιοποιηθεί η παρουσία τους ως Flash, αλλά βλέποντας αυτή την πρώτη ταινία, ξέρουν πως δεν έχουν το περιθώριο να ψάχνουν αλλού για να βρουν ένα δυνατό χαρτί.

Καλούνται να καταπιούν για τα καλά τις παραβατικές του συμπεριφορές, το ότι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην διάρκεια των γυρισμάτων και να χτίσουν όλο τους το μάρκετινγκ πάνω του.

Με τα παρόντα δεδομένα, το The Flash που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, δεν είναι μόνο η δάδα ενός franchise. Είναι ο προβολέας ολόκληρου του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Είναι η αρχή για μια νέα εποχή, στην οποία οι υπεύθυνοι της Warner Bros. ελπίζουν πως θα μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια την Marvel, ενόσω αυτή έχει αφήσει πίσω της, μάλλον ανεπιστρεπτί, τις ένδοξες ημέρες των πρώτων Avengers.

Οι Ezra Miller φαίνεται να κερδίσουν άφεση αμαρτιών και να προσφέρουν ένα πιο εντυπωσιακό αφήγημα στο τμήμα μάρκετινγκ εν όψει της κυκλοφορίας του The Flash, το οποίο συστήνει το Πολυσύμπαν όπως το οραματίζεται ο James Gunn, στο κοινό των superhero movies!