Έχουμε πολλούς λόγους να αναμένουμε τα Χριστούγεννα, μιας και έχουμε την πεποίθηση πως το γιορτινό κλίμα θα καλύψει για λίγο τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Έχουμε όμως κι έναν ακόμη λόγο που λέγεται «The Pale Blue Eye». Πρόκειται για την νέα ταινία που θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου και αφορά την μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Louis Bayard.

Η ταινία θα προβληθεί τόσο στην μεγάλη οθόνη όσο και στη μικρή, αφού από τις 6 Ιανουαρίου του 2023, θα είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Γιατί ανυπομονούμε όμως γι’αυτή την ταινία; Γιατί εκτός από την υπόθεση, έχει και ένα πολύ ωραίο cast.

Πάμε πρώτα στα της πλοκής της ιστορίας. Βρισκόμαστε στην Στρατιωτική Ακαδημία του West Point και χρονολογικά στο 1830. Εκεί εντοπίζεται η σορός ενός νεαρού δόκιμου, που φαινομενικά μοιάζει να αυτοκτόνησε μιας και εντοπίζεται κρεμασμένος με ένα σχοινί. Ωστόσο, θα προκληθεί μυστήριο γύρω από το πτώμα, αφού την επόμενη ημέρα θα γίνει αντιληπτό πως η καρδιά του έχει αφαιρεθεί.

Αυτό το μυστήριο θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει ένας πρώην ντετέκτιβ, ο Augustus Landor, που θα τον υποδυθεί ο Christian Bale. Φημισμένος για τις αποτελεσματικές πρακτικές του όταν εργαζόταν στη Νέα Υόρκη, ο Landor θα ανακρίνει έναν-έναν τους δόκιμους που γνώριζαν το θύμα. Μαζί του θα έχει και έναν πρόθυμο βοηθό, αυτό του Edgar Allan Poe, που αργότερα θα γίνει παγκοσμίου φήμης συγγραφέας. Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.

Christian Bale

Διαβάστε ακόμη: Οι Unboxholics βάζουν πλώρη για τις κινηματογραφικές αίθουσες: Το story της ταινίας τους που θα προβληθεί το 2023

Όσον αφορά τη σκηνοθεσία, ο έμπειρος Scott Cooper ανέλαβε να παρουσιάσει το έργο του Edgar Allan Poe με τη δική του οπτική εικόνα. Πάμε τώρα στα του καστ. Εδώ παρελαύνουν πολύ δυνατά ονόματα, όπως των Harry Melling, Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Harry Lawtey, Toby Jones και Robert Duvall. Φυσικά και του Christian Bale που αναφέραμε παραπάνω.

Αφότου κυκλοφόρησε το trailer, το όνομα του Christian Bale ήταν εκείνο που έγινε θέμα συζήτησης. Οι θαυμαστές του βλέποντας τον ως Augustus Landor, από αυτή την μικρή γεύση, δήλωσαν πως η σωματική και ψυχολογική αφοσίωσή του στους χαρακτήρες του, τον κάνουν έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου. Ορισμένοι άλλοι έγραψαν πως και μόνο που υπάρχει ο Christian Bale στο καστ, αρκεί για να παρακολουθήσουν την ταινία.